Yeni Sistemin İlk Mgk'sından Abd'ye Sert Tepki: Tehdit Dili Asla Kabul Edilemez

Yeni Sistemin İlk Mgk'sından Abd'ye Sert Tepki: Tehdit Dili Asla Kabul Edilemez
Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan, yeni sistemin ilk MGK'sı sona erdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan, yeni sistemin ilk MGK'sı sona erdi. Toplantı 5.5 saat sürdü.Toplantı sonrası yazılı açıklama yayınlandı.

FUAT OKTAY, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLARAK TOPLANTIDA YER ALDI

Daha önceki toplantılara Başbakanlık Müsteşarı olarak katılan Fuat Oktay, bu kez Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak toplantıda yer aldı. 30 Mayıs'taki son MGK'da Genelkurmay Başkanı olarak üniformasıyla yer alan Hulusi Akar ise, bu kez Milli Savunma Bakanı olarak toplantıdaki yerini aldı.

ORGENERAL ÜMİT DÜNDAR İLK KEZ MGK'DA YER ALDI

Akar'ın halefi, Orgeneral Yaşar Güler daha önce Kara Kuvvetleri Komutanı olarak katıldığı toplantıya bu kez Genelkurmay Başkanı sıfatıyla katıldı. Son atamalardan sonra kara kuvvetleri komutanı olan Orgeneral Ümit Dündar da ilk defa Milli Güvenlik Kurulu toplantısında yer aldı.

MGK SONRASI BİLDİRİ YAYIMLANDI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından bildiri yayımlandı.

"TEHDİT DİLİ ASLA KABUL EDİLEMEZ"

MGK bildirisinde, ABD tarafından Türkiye'ye karşı kullanılan tehdit dilinin ilişkilerine saygısızlık olduğu ve asla kabul edilemeyeceği belirtildi.

"TELAFİSİ OLMAYAN ZARARLAR VEREBİLİR"

Bildiride, ABD'nin, Türkiye'nin her türlü sorumluluğunu yerine getirdiği savunma sanayii projelerini, milletlerarası antlaşmalara aykırı şartlara bağlayan karar ve açıklamalarının iki ülke arasındaki stratejik ortaklığa ve güven ilişkisine telafisi mümkün olmayan zararlar vereceği vurgulandı.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI VERİLDİ

MGK bildirisinde, ülkenin milli güvenlik hassasiyetlerinin yeni dönemde de aynı şekilde devam edeceği ifade edildi.

Ülkemizin güvenliğini yakından ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmeler bütün yönleri ile ele alınmış, başta FETÖ/PDY, PKK/PYD VE DEAŞ olmak üzere milli birliğimizi tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi arz edilmiş, mücadeleye aynı azim ve kararlılıkla devam edileceği vurgulanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.