• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • Adana 16 °C
  • Adıyaman 10 °C
  • Afyon 2 °C
  • Ağrı 2 °C
  • Amasya 5 °C
  • Ankara 5 °C
  • Antalya 15 °C
  • Artvin 6 °C
  • Aydın 10 °C
  • Balıkesir 4 °C

Yerli Elektrikli Araç İle İlgili Çalışmalar Sürüyor

Yerli Elektrikli Araç İle İlgili Çalışmalar Sürüyor
Düzce Üniversitesi'nin ilk yerli elektrikli aracını yapan Düzce Üniversitesi Mekatronik Teknolojileri Topluluğu, Mini Otonom Araç Yarışması'nda, 4. olarak...

Düzce Üniversitesi'nin ilk yerli elektrikli aracını yapan Düzce Üniversitesi Mekatronik Teknolojileri Topluluğu, Mini Otonom Araç Yarışması'nda, 4. olarak başarılı çalışmalarına bir yenisini ekledi.

Farklı ve sıra dışı teknolojik buluşlara imza atan Mekatronik Teknolojileri Topluluğu'nun yeni dönem çalışmaları hakkında Topluluk Başkanı Bekir Köse, Düzce Üniversitesi'ne açıklamalarda bulundu. 2014 yılında, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Altun'un akademik danışmanlığı ve teşvikiyle kurulan topluluklarının, Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Makina, Mekatronik Mühendisliği bölümlerinde eğitim gören öğrencilerden oluştuğunu belirten Bekir Köse, çok farklı teknolojik projeler ürettiklerini ve yarışmalara katıldıklarını ifade etti.

Son olarak Bilkent Cyberpark işbirliği ve NVIDIA ana sponsorluğunda Open Zeka tarafından düzenlenen Mini Otonom Araç Yarışması'nda, 13 üniversite takımı arasında 4. olma başarısı gösterdiklerini söyleyen Köse, yarışmanın; en son teknoloji ürünü sensör ve yapay zeka algoritmalarını kullanmak ve uygulama geliştirmek, takım çalışması ve takımlar arası etkileşim kültürünü artırmak, kendine güvenen ve robotik alanında ülkemizi temsil edecek genç girişimcileri yetiştirmek ve ülkemizde teknoloji firmalarının ihtiyaç duyacağı otonom sistemleri geliştirebilen insan kaynağını oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlendiğini dile getirdi.

Yarışma esnasında başka bir takımın araçlarına çarpması nedeniyle yaşanan teknik soruna rağmen güzel bir derece alarak Düzce Üniversitesi'ni temsil ettiklerine işaret eden Bekir Köse, takımda yer alan arkadaşlarına teşekkür ederek, yoğun ve kısa süreli çalışmayla elde ettikleri bu başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları (Efficiencly Challange Electric Vehicle) adı altında düzenlenen yarışlara ise 3 yıldır katıldıklarını ifade eden Topluluk Başkanı, "Topluluk olarak yaptığımız elektrikli aracı her geçen yıl geliştirmekte, başarımızı artırarak ilerlemekteyiz. Düzce'nin ve Düzce Üniversitesinin ilk yerli elektrikli aracını yapan Topluluğumuz, ilk iki yıl Cezeri isimli ve geçen yılda Harezmi isimli aracıyla Elektromobil yarışmalarına katıldı. Geçen yıl Harezmi isimli aracımız, tur başına enerji tüketiminde en az enerji tüketen 31 araçtan ilk 8 içerisine girmeyi başardı. Düzce Üniversitesi'ni ve Düzce'yi başarılı bir şekilde temsil eden Topluluğumuz, bu yılki yarışlar için çalışmalarını hızla sürdürmektedir." şeklinde konuştu.

Akademik Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Yusuf Altun'un desteğiyle yürüttükleri çalışmaların, mühendislik kabiliyetlerini ve ufuklarını geliştirdiğini dillendiren Bekir Köse, "Katıldığımız yarışlarda, takım arkadaşlarımızın her birinin önemli miktarda çabası bulunmaktadır. Kendimizi sürekli geliştirmekteyiz. Ülkemizin yerli elektrikli araç, insansız (otonom) kara ve hava araçları üretimi üzerine yoğunlaşması, çalışmalarımızda bizlere ayrıca bir motivasyon katmaktadır. Gelecek dönemlerde ülkemizde yapılacak elektrikli araçlar, insansız araçlar ve robotik çalışmaları için ekip olarak kendimizi şimdiden geliştirerek hazırlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesaplarından kendileriyle iletişime geçebileceklerini belirten Bekir Köse, "Desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur, Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Yusuf Altun, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Tahir Güney başta olmak üzere, öğretim elemanlarımıza, tüm idari personellerimize, maddi ve manevi katkılar sunan sponsorlarımıza Mekatronik Teknolojileri Topluluğu öğrencileri olarak çok teşekkür ediyoruz." sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

Yerli Elektrikli Araç İle İlgili Çalışmalar Sürüyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00