Yerli silahlara dünya çapında ilgi artıyor

Yerli silahlara dünya çapında ilgi artıyor
Millî teknoloji hamlesi ile savunmada yerlilik oranını yüzde 70’lere çıkaran Türkiye, ihracat performansı ile de dikkat çekiyor.

Son senelerde savunma sanayiinde önemli projelere imza atan Türkiye, ihracat faaliyetleri ile de dikkat çekiyor. Savunma ve havacılık sektörü geçtiğimiz sene, bir önceki seneye nazaran yüzde 40'lık artışla 3 milyar 68 milyon 519 bin dolarlık ihracata ulaşılırken Türkiye'den birçok ülkeye yerli ve millî ürünler satıldı. Aralarında Ukrayna, Katar, Umman, Bahreyn, Kazakistan, Türkmenistan, Endonezya, Pakistan ve Libya gibi ülkelerin bulunduğu ihracat zincirine son olarak Filipinler eklendi.
Millî teknoloji hamlesi ile savunmada yerlilik oranı yüzde 70'lere ulaşırken yerli ürünler yurt dışında da yoğun ilgi görüyor. Bu çerçevede Türkiye'nin 2015-19 yılları arasında en fazla silah ihracatı gerçekleştirdiği ilk üç ülke sırasıyla; Türkmenistan, Umman ve Pakistan oldu. Türkiye, kısa süre önce Türkmenistan'a korvet ve zırhlı araç (BMC ve Otokar), Umman'a da zırhlı araç ihracı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.