'yerli'de Bursaspor, 'yabancı'da Galatasaray

'yerli'de Bursaspor, 'yabancı'da Galatasaray
Yabancı tartışmalarının yeniden gündeme geldiği bugünlerde, Spor Toto Süper Lig'de yerli ve yabancı oyuncuların aldığı süreler dikkat çekti.
Yabancı tartışmalarının yeniden gündeme geldiği bugünlerde, Spor Toto Süper Lig'de yerli ve yabancı oyuncuların aldığı süreler dikkat çekti. Bu alanda ligin en dikkat çeken takımı ise Bursaspor oldu.

Spor Toto Süper Lig'in geride kalan 20 haftalık periyodunda yerli oyuncularına yabancı oyunculardan daha fazla şans veren tek takım Bursaspor oldu. Sezona teknik direktörlüğe Samet Aybaba'yı getirerek başlayan Bursaspor, yerli oyuncu oynatma oranında ligin zirvesine çıktı. Bursaspor, gençlere verdiği önemle dikkat çeken Samet Aybaba yönetiminde ilk 20 hafta da toplam sürenin %59.2'sini yerli oyunculara, %40.8'ini de yabancı oyunculara vererek ligin en fazla yerli oyunculara süre veren ekibi oldu.

Listede Bursa temsilcisini %49.1 yerli %50.9 yabancı futbolculara forma veren BB Erzurumspor takip etti. Listenin 3. sırasındaysa ligin dibinde bulunan Akhisarspor %46.5 yerli %53.5 yabancı oyuncu oynatma oranlarıyla yer aldı.



4 BÜYÜKLER İLK 8'E GİREMEDİ...

4 Büyükler arasında yerli oyunculara en fazla şans veren ekip Trabzonspor oldu. Listenin 9. sırasında kendisine yer bulan Bordo-Mavililer, yerli oyunculara toplam sürenin %38.5'ini yerli futbolculara, 61.5'iniyse yabancı futbolcular verdi.

Ligde zor günler geçiren Fenerbahçe, yerli oyunculara %36.9 yabancı oyuncularaysa %63.1 süre vererek listede 11. basamakta kendine yer buldu. Bu sezon performansıyla taraftarına hayal kırıklığı yaşatan br başka ekip olan Beşiktaş, takıdaki yerli oyunculara toplam sürenin sadece %33'ünü yabancılaraysa %67'sini vererek 18 takımlı listenin 15. sırasında yer aldı.

İşte Süper Lig'de yerli oyuncuları en çok kullanan 5 takım (%)

Bursaspor %59,2 BB. Eruzurmspor %49,1 Akhisarspor %46,5 Antalyaspor %45,5 Ankaragücü %44,5  

SON SIRA GALATASARAY'IN...

Süper Lig'in 20. haftasını en yakın rakibinin 8 puan önünde lider olarak kapatan Başakşehir, yerli oyuncularına toplam süreden %35.1 yabancı oyuncularınaysa %64.9'luk süre vererek, listede 13. oldu.

Listenin son sırasındaysa açık ara farkla Galatasaray yer aldı. Süper Lig'in 2. srasında yer alan Sarı Kırmızılılar, toplam sürenin sadece %22.7'sini yerli oyunculara ayırırken, %77.3'ünü yabancı oyuncularına ayırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.