YGS Maratonu Sona Erdi

YGS Maratonu Sona Erdi
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin birinci aşaması olan ve saat 10.00'da başlayan YGS, 2 saat 40 dakikalık maratonun ardından sona erdi.

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) maratonu sona erdi. Sınav çıkışında öğrencilerden bazıları soruların kolay olduğunu söylerken, bazıları da zorluğundan şikayetçi oldu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin birinci aşaması olan ve saat 10.00'da başlayan YGS, 2 saat 40 dakikalık maratonun ardından sona erdi. 2 milyon 178 bin 563 adayın ter döktüğü sınav Türkçe, temel matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere 4 farklı bölümden oluştu. Toplam 160 sorunun sorulduğu sınavda 160 dakika boyunca öğrenciler, soruları doğru bir şekilde cevaplamaya çalıştı. Sınava giren adaylar hedefledikleri üniversiteye girmek için içeride yoğun çaba gösterirken, yakınları da dışarıda dua etti. 160 dakikalık sınavın sonunda adaylardan kimisi dışarıya güler yüzle çıkarken, bazılarının ise morali bir hayli bozuktu. Öğrencilerden bazıları özellikle matematik soruları karşında çok zorlandığını söyledi. Öğrenciler, matematiğin aksine Türkçe, sosyal bilimler ve fen bilgisi sorularının kolay olduğunu belirtti.

Sınav süresi dolmadan sınavdan çıkan Samet Emanet isimli öğrenci, "Ben çalışmadım. Türkçe, sosyal bilimleri falan yaptım. Çalışana çok kolaydı" dedi.

Sınavdan erken çıkan bir aday ise "Neden erken çıktınız?" sorusuna, "Erken çıktım. Çünkü kapasitem bu kadar" diye cevap verince çocuklarını bekleyen aileleri gülümsetti. Aday, "Sorular nasıldı?" sorusuna ise, "Sorular yine her sene olması gerektiği gibi zordu. Bir insanın hayatını bir sınava bağlama tezine uygun sorulardı. Sorular zordu. Matematiğe bakma gereği bile duymadım" diye konuştu.

7 aylık hamile olan Duygu Nur Ulus, "Biraz heyecanlı, biraz yorucuydu. Kızımın şansına sınava birlikte girdik. Ayaklarım şiştiği için biraz sıkıntı oldu, onun dışında her şey çok iyi geçti. Sınava hazırlanmak zor olmadı. Gayet rahat hazırlandım" dedi.

Sayısal bölümlerde zorlandığını söyleyen başka bir aday ise, "Matematik biraz zor geldi bana. Türkçe ve sosyal biraz daha iyiydi. Süre sıkıntısı çekmedim" derken, bütün soruları cevapladığını söyleyen başka bir aday, "Stresli bir sınavdı. Beklemediğim kadar heyecanlıydı. Stresli geçti. Ama baya da güzeldi. Ful yaptım, hiç boşluk bırakmadım. Hedefim moda tasarım öğretmenliği. İnşallah ulaşacağım" diye konuştu.

Şuan üniversitede okuduğunu ve kendini denemek için sınava girdiğini söyleyen başka bir aday ise, "Çok iyi hazırlanmamıştım. Ben genelde sözel sorulara baktım. Sayısal kısma hiç bakmadım. Sözel kolaydı diyebilirim" şeklinde konuştu.

Öğrenciler, sınavın ardından kendilerini dışarıda bekleyen ailelerine sarılarak okuldan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.