Tokat’ta Tarım Fuarı Açıldı

Tokat’ta Tarım Fuarı Açıldı
Tokat'ta bu yıl 6'ncısı düzenlenen Tarım Fuarı 300'den fazla firmanın katılımıyla başladı.

Tokat'ta bu yıl 6'ncısı düzenlenen Tarım Fuarı 300'den fazla firmanın katılımıyla başladı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası, Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl 6'ncısı düzenlenen Tokat Tarım Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Organize Sanayi Bölgesi'nde törenle açılışı yapılan fuara katılım sağlayan 300 firma, ürettikleri teknolojileri ziyaretçilerine tanıtma imkanı buldu. Tarım aletleri, traktörler ve gıda sektörü ürünlerin yer aldığı fuarda Gümüşhane'den Hatay'a yöresel lezzetlerde yer alıyor.

Tarım fuarının açılış töreninde konuşan Tokat Valisi Ömer Toraman, fuarların Tokat tarımına ve ekonomisine katkı sağlayacağını ifade ederek, organizede emeği geçenlere teşekkür etti. İl Tarım Müdürü Orhan Şahin ise fuarların teknoloji üreten ile kullananı bir araya getirdiği için önemli olduğunu belirterek,"Fuarda yeni kullanıma giren tarım aletleri ile ilgili burada aynı zamanda bilgilendirme yapıyoruz. Fuara gelen çiftçilerimiz yeni teknolojileri görmek imkanı buluyor" dedi.

Atlas Fuarcılık Yetkilisi Fevzi Atasagun da fuara çevre il ve ilçelerden yoğun bir katılım beklediklerini ifade ederek, "Fuarımızın amacı üretici ile tüketiciler arasında köprü görevi görmek. Tarım fuarımızda tarım, hayvancılık ve gıda sektörü ile ilgili üretim yapan firmaları fuarlarda çiftçilerle buluşturarak firmaların hedef kitlelerine daha rahat ulaşmasını sağlıyoruz. Çiftçilerimizde sektördeki gelişmeleri bu fuar sayesinde takip edebiliyorlar" diye konuştu.

Fuarda "Tokat Kovanı" adını verdiği arı kovanın detaylarını anlatan Tahir Bice, uzun yıllardır arı kovanları ile ilgili ARGE çalışması yaptıklarını söyledi. Patent aldıkları kovana Katar'dan Mısır bağlantılı bir firmadan sipariş aldıklarını kaydeden Bice, "Kovanın en önemli özelliği arının bal yapmak için bulunduğu yerin metalden, nemden ve sesten arındırılmış olması. Çivi yok. Metal yok. Yani ta eskiye dönerek, kemik tutkal dediğimiz boncuk tutkalla yaptık" diye konuştu.

Tokat Tarım Fuarı 12 Kasım'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Tokat’ta Tarım Fuarı Açıldı

Tokat’ta Tarım Fuarı Açıldı

Tokat’ta Tarım Fuarı Açıldı

Tokat’ta Tarım Fuarı Açıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.