Yıldırım’da Ahmet Şimşirgil İle Tarih Sohbetleri

Yıldırım’da Ahmet Şimşirgil İle Tarih Sohbetleri
Yıldırım Belediyesi'nin Prof Dr. Ahmet Şimşirgil'i ilçe sakinleriyle buluşturduğu programda Türk tarihinin ve siyasal olaylarının bilinmeyen yönleri...

Yıldırım Belediyesi'nin Prof Dr. Ahmet Şimşirgil'i ilçe sakinleriyle buluşturduğu programda Türk tarihinin ve siyasal olaylarının bilinmeyen yönleri ele alındı.

Yıldırım'da yürütülen kültürel dönüşümü kahvehanelere kütüphane köşesi oluşturarak sürdüren Yıldırım Belediyesi, ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'i Yıldırımlılarla buluşturmaya devam ediyor. Beyazıt Mahallesi Yörükoğlu Kıraathanesi'nde düzenlenen programa Yıldırımlılar yoğun ilgi gösterdi. Tarih, dil, din, edebiyat insana şahsiyet kazandıran bilimler olduğunu belirten Şimşirgil, "Bunun için tarihle, dilimizle ve dinimizle oynuyorlar. Dilimizi bilerek çadır devleti diline çevirdiler. Tarihimizi bozdular. Tarihimiz başka kitaplardan okutuldu, yabancıdan okutulmayı maharet sandılar" dedi.

Osmanlı'nın özellikle gençlere iyi aktarılması gerektiğini de vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "Güya Osmanlı, iyi savaşırdı ama ilme karşıydı. Osmanlı bir ilim devleti değildi ve onun için de yıkılmıştı. Alakası yok. Çocuklarımıza matematik, fizik, kimya gibi derslerden daha fazla tarih ve edebiyat derslerini sevdirmemiz ve tarih şuuru aşılamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yıldırım’da Ahmet Şimşirgil İle Tarih Sohbetleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.