Süt Üreticileri Birliği’nden Besicilere Destek

Süt Üreticileri Birliği’nden Besicilere Destek
Yenişehir ve İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, Yenişehir ve İznik'te bulunan ortaklarına hizmetlerinin artarak devam ettiğini belirtti.

Yenişehir ve İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, Yenişehir ve İznik'te bulunan ortaklarına hizmetlerinin artarak devam ettiğini belirtti.

Yenişehir ve İznik Süt Üreticileri Birliği olarak süt üreticisinin her zaman yanında olduklarını belirten Nazif Tuna, "Üreticimize süt makineleri ve ekipmanları temin ediyoruz. Hayvan zinciri, doğum makinesi, hayvan kaldırma asansörü, temizlik maddeleri, mineralli tuzlar, elektrikli çit ekipmanları, ahır temizlik ekipmanları, maya, soda, suluk, biberon, yem, tohum çeşitleri gibi bir çok ürünü ortaklarımıza peşin ya da vade ile satmaya devam ediyoruz. Ortaklarımız süt desteklemelerini aldıklarında getirip borçlarını düzenli olarak ödüyorlar. Şu an ödeme konusunda hiçbir sıkıntı çekmiyoruz. Ortaklarımızın tamamı borçlarına sadıklar" dedi.

Yenişehir ve İznik Süt Üreticileri Birliği olarak üreticiye çok ciddi destekler sağladıklarını belirten Nazif Tuna, "550 üyemiz bulunuyor. Bunların 25'i kooperatif. Bu zamana kadar üyelerimize ve kooperatiflerimize 25 adet süt tankı, 30 adet jeneratör, 600 torba mısır tohumu, süt makinesi ve ekipmanı, fiğ, yulaf, arpa, buğday, bezelye, yonca, süt otu tohumu dağıtımı yaptık. Süt tankı ve jeneratörlerimizi ücretsiz dağıttık. Ekipman ve tohumlarımızı da vadeli veriyoruz. Her zaman üreticimizin yanında ve onların destekçileriyiz. Şu an üreticilerimiz çok zor durumda. Bu zorlukları aşmaları içinde her zaman onların yanındayız. Ancak böyle giderse süt ve et üreticilerimiz bu işi bırakmak zorunda kalacaklar. Yapılan her toplantıda bu sıkıntıları dile getiriyoruz. Bakanlığımızdan bizim bu sıkıntılarımıza çare bulmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.