Ysk, Chp Ve İyi Parti'nin İstanbul Başvurusunu Bugün Kararı Bağlayabilir

Ysk, Chp Ve İyi Parti'nin İstanbul Başvurusunu Bugün Kararı Bağlayabilir
31 Mart yerel seçim sonuçlarına yapılan itiraz sonucu İstanbul seçimlerinin iptal gerekçesinin bugün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanması bekleniyor.

31 Mart yerel seçim sonuçlarına yapılan itiraz sonucu İstanbul seçimlerinin iptal gerekçesinin bugün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanması bekleniyor. Diğer yandan CHP ve İYİ Parti'nin iptal talepleri de karara bağlanacak

YSK, geçtiğimiz haftalarda AK Parti ve MHP'nin İstanbul için olağanüstü itirazlarına yönelik başvurusunu neticelendirmiş ve büyükşehir belediyesi seçiminin yenilenmesine karar vermişti. Seçim tarihini de 23 Haziran 2019 olarak belirlemişti.

"24 HAZİRAN SEÇİMLERİ İPTAL EDİLSİN"

Millet ittifakının içinde bulunan CHP ve İYİ Parti ise tam kanunsuzluk iddiasıyla yeni bir dilekçe verdi. Dilekçede, "Mademki sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlük nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi iptal ediliyor, o zaman aynı usulle teşkil edilen sandık kurullarının görev yaptığı 24 Haziran seçimleri de iptal edilmeli" görüşü ileri sürüldü.

39 İLÇE DE İPTAL EDİLSİN

Millet İttifakı, İstanbul'da gerçekleşen 39 ilçedeki tüm seçimlerin iptal edilmesine dair başvuruyu da YSK'ya bildirdi.

BUGÜN KARARA BAĞLAMASI BEKLENİYOR

Kurulun bugün toplanarak Millet İttifakı partilerinin bu başvurularını karara bağlaması bekleniyor. Toplantının kurul üyelerinin gelmesiyle saat 14.00'te başlayacağı ifade ediliyor.

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.