Yunanistan Bir Fetö'cü Askere Daha İltica Hakkı Tanıdı

Yunanistan Bir Fetö'cü Askere Daha İltica Hakkı Tanıdı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerden birine daha iltica hakkı tanındığı bildirildi. SAYI 3'E YÜKSELDİ Yunanistan İltica Dairesine bağlı komisyonun kararına göre, 8 firari darbeciden biri olan Uğur Uçan.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerden birine daha iltica hakkı tanındığı bildirildi.

SAYI 3'E YÜKSELDİ

Yunanistan İltica Dairesine bağlı komisyonun kararına göre, 8 firari darbeciden biri olan Uğur Uçan'a iltica hakkı verildi. Böylece Yunanistan'da iltica hakkı tanınan darbeci sayısı 3'e yükseldi. Daha önce, Süleyman Özkaynakçı ve Ahmet Güzel isimli darbeci askerlere İltica Dairesi tarafından bu hak tanınmıştı.

DANIŞTAY ONAY VERMİŞTİ

Danıştay da verilen iltica hakkına Yunan hükümetinin itirazını haksız bularak, darbecilere iltica hakkı tanınmasına onay vermişti.

GERİDE 5 DARBECİ ASKER DAHA VAR

Yunan medyası, Danıştay kararının emsal teşkil etmesi sebebiyle geri kalan 5 darbeci askerin de sırasıyla iltica hakkı alacağı yorumunda bulundu.

MAYIS AYI SONUNDA SERBEST KALMIŞLARDI

Darbeci 8 asker, 18 aylık gözetim altında tutulma sürelerinin dolması sebebiyle mayıs ayı sonunda tutuldukları belirtilen nezarethaneden serbest bırakılmıştı. Darbecilerin, yoğun güvenlik önlemleri altında Atina dışındaki bir yerde tutuldukları belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.