Yunanistan'da son 6 yılda 8 binden fazla Türk vatandaşı iltica talebinde bulundu

Yunanistan'da son 6 yılda 8 binden fazla Türk vatandaşı iltica talebinde bulundu
Yunanistan’da yeni Başbakan Kiryakos Miçotakis’in iltica talepleri kabul edilmeyenlerin Türkiye’ye iade edileceğini açıklamasının ardından Yunanistan’a Türkiye’den gelen ve iltica talebinde bulunanların sayısı 2013 ile 2019 ayının Mayıs ayına kadar toplam 8 bin 884 kişi olarak belirlendi.

Yunanistan'ın yeni başbakanı Kiryakos Miçotakis, yemin etmesinin ardından çalışmalarına başladı. Yunanistan'da 1967 darbesinde dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in desteğiyle ülkesinden ayrılan babası Konstantin Miçotakis'in oğlu Kiryakos'un göreve gelmesinin ardından ülkesindeki FETÖ'cüleri Türkiye'ye iade edip etmeyeceği merak konusu oldu. Fransız dergisine röportaj veren çiçeği burnunda Başbakan ilticası kabul edilmeyen kişilerin Türkiye'ye iade edileceğini söyleyerek, “Ancak bunun derhal hayata geçirilmesi mümkün olmadığı için biz iltica hakkı tanınması konusundaki milli politikamızı derhal değiştireceğiz ve süreci sadeleştireceğiz. Bu şekilde süreç daha hızlı işleyecek ve daha etkin olacak” ifadelerini kullanmıştı.
İltica politikasının hızlı işlemesini isteyen Kiryakos Miçotakis, FETÖ üyelerine değinmeden “İiltica hakkı olanlar kalmaya devam edecek. Ancak bu hakka sahip olmayanlar AB-Türkiye Anlaşması çerçevesinde Türkiye'ye iade edilecekler” diyerek bugün de uygulanan anlaşmayı işaret ediyor. Sudanlı bir göçmenin Türkiye üzerinden Yunanistan'a kaçarak iltica talebinde bulunması ve iltica talebinin kabul edilmemesi durumunda Sudanlı göçmenin Türkiye-AB arasındaki anlaşma kapsamında Türkiye'ye iade edileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.