Yunanistan'dan Türkiye'ye uzanan dolandırıcılık şebekesi

Yunanistan'dan Türkiye'ye uzanan dolandırıcılık şebekesi
Yunanistan’da yaşayan bir kadının, ailesinden baskı gördüğü ve kendine yardım etmesini istediği gerekçesiyle attığı mesaja inanan engelli vatandaş, işin profesyonel bir dolandırıcılık oyunu olduğunu geç fark etti. Türkiye’ye gelip arsasını satarak parasını vatandaşa vereceğini ve kendisiyle dini nikah kıyacağını vaat eden kadın, vatandaşın toplamda 300 bin lirasını aldı.

Ümraniye'de yaşayan Ahmet Güneş isimli engelli vatandaşa Yunanistan'a ait bir telefon numarasından WhatsApp mesajı atıldı. Kendisini Aylin Emin olarak tanıtan genç kadın, ablası ve eniştesinden eziyet gördüğünü, zorla evlendirildiğini ve eşinden de şiddet gördüğünü anlattı.

Ahmet Güneş'in kadına inanması üzerine ikili arasında mesajlaşma başladı. Mesajlaşma bir süre sonra telefon görüşmeleri ve görüntülü konuşmalara dönüştü. Bu süre zarfında Güneş, Yunanistanlı kadın ile arasında bir gönül ilişkisi başladığına inandı. Konuşmalar devam ederken Yunanistan'daki kadın Türkiye'de kendine ait bir arsanın olduğunu ve arsayı satmak istediğini, arsanın parasını Güneş'e vermek istediğini, Güneş'in de bu paraya sahip çıkmasını istediğini anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.