Yunanistan'ı Küle Çeviren Yangın, Elektrik Kablosundan Kaynaklanmış

Yunanistan'ı Küle Çeviren Yangın, Elektrik Kablosundan Kaynaklanmış
Yunanistan'ın başkenti Atina'nın çevresini adeta cehenneme çeviren yangının çıkış nedeni belli oldu.

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın çevresini adeta cehenneme çeviren yangının çıkış nedeni belli oldu. 82 kişinin ölümüne neden olan yangının yanan elektrik kablosu nedeniyle başladığı ortaya çıktı.

EN AZ 82 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın çıkan orman yanları sonucundan şu ana kadar en az 82 kişi hayatını kaybetti. Yunanistan İtfaiye Teşkilatı'nın yaptığı en son açıklamada 187 kişinin yaralı olduğunu bildirirken 23'ünün çocuk olduğunu kaydetti.

KAYIP ARAMA VE KİMLİK TESPİTLERİ DEVAM EDİYOR

Yangının çıktığı bölgedeki evlerde kayıp arama ve kimlik tespiti çalışmaları devam edilirken aramalara denizde de devam ediliyor. Mati, Rafina ve Nea Vunca'da yangının tamamen söndüğü bildirilirken, Kalitehnipoli ve Kineta bölgesinde yangının küçük çaplı devam ettiği belirtildi.

SEL FELAKETİNE KARŞI ÖNLEMLER ALINDI

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos, bugün yangın çıkan bölgelerden biri olan Rafina'da belediye binasına ziyarette bulundu. Açıklama yapan Kammenos, bölgede olası bir sel felaketine karşı önlemler aldıklarını belirterek, ağaçlandırma ve altyapı çalışmalarının başlatılacağını söyledi.

"TÜM EVLERİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ"

Kammenos, Nea Vunca'daki spor merkezinin de yeniden inşa edileceğini kaydederek, "Yurtdışından büyük bir dayanışma var. Toplanan yardımlarla tüm evleri yeniden inşa edeceğiz" dedi.

"BİZİ TANRININ MERHAMETİNE BIRAKTINIZ"

Bölgeye ilk resmi ziyareti gerçekleştiren Kammenos'A vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlardan biri Kammenos'a "Bizi Tanrı'nın merhametine bıraktınız" diyerek çıkıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.