'seçim İptal Olacak' İddialarına Ak Parti'den İlk Yanıt: Söz Konusu Değil

'seçim İptal Olacak' İddialarına Ak Parti'den İlk Yanıt: Söz Konusu Değil
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop "24 Haziran seçimleri iptal olacak" iddialarına son noktayı koydu. "SEÇİMİ ETKİLEYECEK BİR HUSUS YOK" NTV'de konuşan Şentop iddialarla ilgili olarak "Seçimi etkileyecek bir husus yok.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop "24 Haziran seçimleri iptal olacak" iddialarına son noktayı koydu.

"SEÇİMİ ETKİLEYECEK BİR HUSUS YOK"

NTV'de konuşan Şentop iddialarla ilgili olarak "Seçimi etkileyecek bir husus yok. Seçimde uygulanmasıyla ilgili düzenlemeler bunlar. AYM iptal kararı verirse, YSK bunu daha önceki tehamülleri ile uygulayacaktır. YSK, prensip kararlar alarak uygular. AYM'nin kararı ne olursa olsun seçimin iptali söz konusu olmaz" ifadelerini kullandı.

"YENİ SİSTEM GÜÇLÜ MECLİS GEREKTİRİYOR"

Şentop, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili ise şunları söyledi:

Bu sistem güçlü Meclis'i gerektiriyor. Kabinedeki birçok arkadaşımız güçlü Meclis için aday gösterildi. Yasama çalışmaları bütünüyle Meclis'te olacak. Şimdi yasamayı Meclis belirleyecek, daha önce hükümet belirliyordu. Aday listelerimizle de güçlü Meclis istediğimizi göstermiş olduk.

2018 ERKEN SEÇİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.