Yusuf Namoğlu'ndan Var Için Flaş Açıklamalar!

Yusuf Namoğlu'ndan Var Için Flaş Açıklamalar!
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Süper Lig'de bu sezon uygulanacak Video Asistan Hakem (VAR) sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. "VAR, HAKEMİ UYARIRSA, BAKMAK ZORUNDA" TRT Spor'da yayınlanan "Ajans Saati" programında konuşan Yusuf Namoğlu, "VAR uyarırsa, hakem uyma.
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Süper Lig'de bu sezon uygulanacak Video Asistan Hakem (VAR) sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"VAR, HAKEMİ UYARIRSA, BAKMAK ZORUNDA"

TRT Spor'da yayınlanan "Ajans Saati" programında konuşan Yusuf Namoğlu, "VAR uyarırsa, hakem uymak zorunda. Yani pozisyona bakmak zorunda. Karar yine hakeme ait. Dünya Kupası'nda Felix Brych, VAR uyarısını dinlemedi ve ilk maçın ardından geri gönderildi." dedi.

"CÜNEYT ÇAKIR BARİZ GOL ŞANSI OLMADIĞINI..."

Akhisarspor - Galatasaray maçında Dany Nounkeu ile Garry Rodrigues arasındaki pozisyonla ilgili konuşan Yusuf Namoğlu, "Süper Kupa maçındaki pozisyonda kriterler, topun yönü ve kaleye olan mesafesiydi. Cüneyt Çakır, pozisyonun bariz gol şansı olmadığına karar verdi ve sarı kart kararının doğru olduğuna kanaat getirdi." açıklamasını yaptı.

"YARDIMCI HAKEMLER OFSAYTI GÖRSE BİLE..."

VAR'ın uygulanış şekilleriyle ilgili sözlerine devam eden Yusuf Namoğlu, "Yardımcı hakemler ofsaytı görse dahi oyunu devam ettirecek, ofsayt verilecekse zaten izleyip sonra verecek. Video Asistan Hakem, maçın tamamını izlediği için oyuncuların hakemden "VAR'a git" talebinde bulunma hakkı yok." ifadelerini kullandı.

"TARTIŞMALI POZİSYONDA YETKİLİ MERCİ 'VAR' DEĞİL..."

Sözlerine devam eden Namoğlu, "Tartışmaya açık pozisyonlarda yetkili merci VAR değil, maçın hakemidir. Hakem istediği anda monitörlerden pozisyonu izleyebilir. Maçın her saniyesi Video Yardımcı Hakem tarafından izlenir." dedi.

"CUMA GÜNÜ MAÇ YÖNETİP, PAZAR 'VAR' OLABİLİR"

"VAR sisteminin başında kimler oturacak?" sorusuna yanıt veren Yusuf Namoğlu, "Cuma günü maç yöneten bir hakem, pazar günü 'VAR'da olabilir. VAR ve AVAR hakemleri, maç günlerinde ilan edilecek." açıklamasını yaptı.

"SARI KART, TACA, KORNERE VAR KARIŞMAYACAK"

VAR'ın incelemeyeceği pozisyonları aktaran Namoğlu, "Sarı kartta VAR devreye girmiyor. Kırmızı kart pozisyonlarında devreye giriyor. Orta sahada faulü vermez, sarı kartı vermez, bunlar hakemin kararı, bunlara VAR karışmaz. Tacı yanlış verdi, korneri yanlış verdi gibi şeylere VAR karışmaz. VAR sistemi ikinci sarı karta etki etmeyecek." dedi. 

"GÖZLEMCİLERİN NOT VERME DÖNEMİ..."

Yusuf Namoğlu "Ayrıca gözlemcilerin not verme dönemi sona eriyor. Gözlemciler maçlarda sadece ellerindeki formdaki bilgileri işaretleyecek." diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.