Yüzyılın kargosu

Yüzyılın kargosu
Aylardır Türkiye’nin gündeminde olan Rus yapımı S-400 hava savunma sisteminin teslimatına başlandı. Rusya’dan gelen üç uçak Mürted Hava Üssü’ne indi. Üç aşamada gerçekleşen sevkiyatın ilk iki safhası askerî uçaklarla olacak. Son aşama ise deniz yoluyla gerçekleşecek.

ABD ve Türkiye'yi krizin eşiğine getiren S-400 hava savunma sistemleri Rusya'dan Türkiye'ye sevk edilmeye başladı. Millî Savunma Bakanlığı, S-400 sisteminin birinci grup malzemelerinin Ankara Mürted Hava Üssü'ne intikalinin başladığını duyurdu. S-400 sistemleri dün sabah saatlerinde Rus 124 askerî nakliye uçağı Antonov ile Ankara'ya getirildi. İlk uçaktan 2 saat sonra Rusya'dan gelen ikinci uçak, bundan yaklaşık yarım saat sonra da üçüncü uçak Mürted Hava Üssü'ne indi.

İLK S-400'LER MÜRTED'E
S-400'lerin ilk bataryası 15 Temmuz hain darbe girişiminin ana üssü olan Ankara'nın Kahramankazan ilçesi sınırlarındaki “Akıncı Üssü” olarak bilinen ancak 15 Temmuz sonrasında ismi değiştirilerek eski ismi yeniden verilen Mürted Hava Üssü'ne getirildi. Hâlihazırda Rus uzmanlarla birlikte bir süredir burada altyapı çalışmaları ve S-400'ler için hangarlar yapılıyordu. Bundan sonraki süreçte sistemlerin montaj ve eğitim aşamalarına geçilecek. S-400'ün entegrasyonu, aktif hâle getirilmesi, denenmesi ve Türkiye'deki radar sistemlerine bağlanması gibi bir dizi teknik çalışmalar geçekleştirilecek. Önümüzdeki haftalarda S-400'lerin geri kalan parçaları ve diğer bataryanın da Türkiye'ye teslim edilmesi planlanırken, sonbahar aylarında sistemlerin aktif bir şekilde kullanabileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.