Zika Virüsü Uyarısı

Zika Virüsü Uyarısı
Hamile kadınlar zika virüsünün görüldüğü ülkelere ziyaretlerini ertelemeleri konusunda uyarıldı.

Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Doktor Ülkümen Rodoplu, 20 ülkede zika virüsü vakaları tespit edildiğini belirterek, "Hamile kadınlar zika virüsünün görüldüğü ülkelere ziyaretlerini ertelemelidir" dedi.

Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Doktor Ülkümen Rodoplu, zika virüsünün son aylarda başta Güney Amerika olmak üzere küresel bir sağlık sorunu haline geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Dünya Sağlık Örgütü (WHO), geçen hafta zika virüsünün patlayıcı bir hızla yayıldığını belirterek 2016'da virüsün 4 milyon kişiye bulaşabileceğini bildirmişti. Şuana kadar 20 ülke zika virüsü vakalarının tespit edildiğini belirtti. Ekim ayından bu yana sadece Brezilya'da 4 bin civarında bebeğin az gelişmiş beyin ve normalden küçük kafalarla doğduğu belirlendi. WHO, hamile kadınlara bulaşması durumunda bebeklerin beyin gelişimini engelleyen ve kafalarının normalden küçük kalmasına yol açan zika virüsü nedeniyle küresel acil durum ilan etti, zikayı binlerce insanın ölümüne yol açan ebola salgını ile aynı kategoride ele alacağını duyurdu. Acil durum ilanı, tıbbi yardım ve aşı araştırmalarının hızlandırılmasını sağlayacak."

"HAMİLE KADINLAR ZİYARETLERİ ERTELEMELİ"

Rodoplu, Dünya Sağlık Örgütünün öncelikle hamile kadınlar ile çocukların korunmasına odaklandığını anlatarak şöyle konuştu:

"Çünkü bu iki gurup önemli risk altında. Ülkemizde virüsün yayılmasını sağlayan sivrisineklere karşı adım atılması şimdiden planlanmalıdır. Hastalığın sivrisinekle bulaştığını, hamileliğin ilk aylarında, bebeğin beyin ve kafatasının geliştiği dönemde virüs taşıyan sivrisinek ile sokulan annenin bebeğinin doğumda küçük kafalı doğacağını halkımıza çok iyi anlatmalıyız. Hamile kadınlar zika virüsünün görüldüğü ülkelere ziyaretlerini ertelemeli. Virüsün görüldüğü bölgelerde yaşayanların doktor muayenesinden geçmeleri ve kendilerini sivrisineklerden koruyacak tedbir almaları önemlidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.