10 Yılda Şans Oyunlarında 8 Milyar TL İkramiye Dağıtıldı

10 Yılda Şans Oyunlarında 8 Milyar TL İkramiye Dağıtıldı
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango İdaresi tarafından son 10 yılda düzenlenen şans oyunlarında talihlilere toplam 8 milyar 391 milyon 920 bin 846 TL...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango İdaresi tarafından son 10 yılda düzenlenen şans oyunlarında talihlilere toplam 8 milyar 391 milyon 920 bin 846 TL tutarında ikramiye dağıtıldığını açıkladı.

 

-ŞAİBE İDDİALARINI SORDU-

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu soru önergesinde, "Sayısal Loto'nun 27 Şubat 2016 tarihli çekilişinde Ankara'dan ikramiyeyi kazanan 2 talihlinin ayni bayiden olması tesadüf müdür? Son yıllarda sıklıkla gündeme gelen Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen şans oyunlarında şaibe olduğu iddialarını araştırmak için inceleme başlatılacak mıdır?" diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 27 Şubat 2016 tarihinde saat 21:10 da gerçekleştirilen 1007. hafta Sayısal Loto çekilişinde büyük ikramiyenin İstanbul/Sarıyer'de 34240033 ruhsat numaralı bayiden bir adet, Ankara/Çankaya'da 06020226 ruhsat numaralı bayiden 27 Şubat 2016 tarihinde saat 14:19'da oynanmış olan iki adet bilete isabet ettiğini söyledi.

-"SÖZ KONUSU İDDİALARIN DOĞRU OLMADIĞI ANLAŞILMIŞTIR"-

Maliye Bakanı, Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen şans oyunlarında şaibe olduğu iddialarının İdarenin Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından incelendiğini, ancak bugüne kadar yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda söz konusu iddiaların doğru olmadığının anlaşıldığını kaydetti.

-10 YILDA DAĞITILAN İKRAMİYE-

Maliye Bakanı Ağbal, Milli Piyango İdaresi tarafından son 10 yılda düzenlenen şans oyunlarında talihlilere toplam 8 milyar 391 milyon 920 bin 846 TL tutarında ikramiye dağıtıldığını açıkladı.

-"SİSTEME İÇERİDEN VEYA DIŞARIDAN MÜDAHALEDE BULUNMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR"-

Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen şans oyunlarına ait çekilişlerin halka ve medyaya açık olarak çekiliş heyeti tarafından Ankara 37. Noterliği gözetiminde gerçekleştirildiğini ve çekilişe ilişkin tüm işlemlerin baştan sona kayıt altına alındığını belirten Maliye Bakanı, şöyle dedi:

"Sayısal oyunlar terminallerinin bağlı olduğu merkezdeki ana bilgisayar sistemi üzerinde bulunan yazılım sayesinde, çekilişi yapılacak olan oyun saat 21:00'de otomatik olarak satışa kapatılmakta ve saat 21:10'da çekiliş yapılmaktadır. Sistemin yapısı ve güvenliği açısından, oyun satışa kapandıktan sonra sisteme içeriden veya dışarıdan müdahalede bulunmak mümkün değildir. Sistemin güvenliği en üst seviyede olup, bütün işlemlerin log kayıtları tutulmaktadır."

-MAL BİLDİRİMİ İLE KIYAS-

Milli Piyango İdaresinin bütün işlemlerinin idare müfettişleri, Sayıştay ve TBMM KİT Komisyonu tarafından denetlendiğini ifade eden Maliye Bakanı Ağbal, "10.000 TL ve üzeri ikramiye kazanan talihlilere ait kimlik bilgileri Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına düzenli olarak bildirilmektedir. Milli Piyango İdaresi personelinden yürürlükteki mevzuat hükümleri uyarınca mal bildirimleri alınmakta ve bunlar ilgili merkez birimince bir önceki mal bildirimi ile kıyas yapılmak suretiyle kontrol edilmektedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.