40 Yıldır İnşaat Sektöründe Faaliyet Gösteren Ceylan İnşaat, Konkordato İstedi

40 Yıldır İnşaat Sektöründe Faaliyet Gösteren Ceylan İnşaat, Konkordato İstedi
İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Ceylan İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu.

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Ceylan İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu. Hacizlere karşı koruma talep eden şirketin konkordato davasında mahkeme tarafından koruma kararı çıkarken üç kişilik komiser heyeti atanması kararlaştırıldı.

40 YILA AŞKIN SÜREDİR FAALİYET GÖSTERİYOR

40 yıla yakın sürede birçok projeyi tamamlayan Ceylan İnşaat (Ceylan İnşaat Eğitim Kurumları Turizm Ticaret ve Sanayi Limited), yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden konkordato talebinde bulundu.

3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET VERİLDİ

Mahkeme, yapılan başvuru sonrası şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Kararla birlikte, şirket faaliyetlerinin denetimi için de Prof. Dr. Murat Atalı, Türkan Özdemir ve Ayşe Rüya Özturan'ı konkordato komiseri olarak atandı.

HIRDAVATÇILAR ÇARŞISI'NDA BAŞLADI

İnşaat sektörünün önemli firmalarından olan Ceylan İnşaat'ın temeli 80'li yılların başında Karaköy Hırdavatçılar Çarşısı'nda atıldı. Muammer Ceylan'ın kurduğu şirket 90'lı yıllarında ortasında inşaat sektörüne yöneldi.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma olarak tanımlanıyor. Türkçeye iflas anlaşması olarak geçen konkordato, borçlunun, alacaklılarının üçte ikisiyle anlaşarak borçlarının en az yarısını ödemesi ve kalanını da ödeme planına bağlamasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.