6 Yıllık Bir Aradan Sonra Bir İsrail Bakanı 29 Ekim Resepsiyonuna Katıldı

6 Yıllık Bir Aradan Sonra Bir İsrail Bakanı 29 Ekim Resepsiyonuna Katıldı
İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz'ın, 29 dolayısıyla Tel Aviv'teki Türk Büyükelçiliğince düzenlenen resepsiyona katılması dikkat çekti.
İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz'ın, 29 dolayısıyla Tel Aviv'teki Türk Büyükelçiliğince düzenlenen resepsiyona katılması dikkat çekti. İsrail basını bu gelişmeyi "Altı yıllık bir aradan sonra bir İsrail Bakanı ilk defa Türk Büyükelçiliğinde bir etkinliğe katıldı" sözleriyle duyurdu.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth, "2010 yılında yaşanan Mavi Marmara olayından bu yana ilk defa bir İsrail Bakanı, Türk Cumhuriyeti günü kutlandığı Türk Büyükelçiliğindeki etkinliğe davet edildi" dedi.

Mavi Marmara olayının iki ülke arasında "zaten var olan çatlığı daha da derinleştirdiğini" anımsatan gazete, Steinitz'in resepsiyonda yaptığı ve ikili ilişkileri normalleşme çabalarının önemini vurguladığı konuşmaya dikkat çektikten sonra İsrail Bakanı'nın iki hafta öncesi kadar İstanbul'da Türk mevkidaşı Berat Albayrak ile görüştüğünü anımsattı. (CN/ORH)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.