Abd Başkanı Trump Ile Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un 12 Haziran'da Bir Araya Gelecek

Abd Başkanı Trump Ile Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un 12 Haziran'da Bir Araya Gelecek
ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile daha önce planlandığı gibi 12 Haziran'da Singapur'da bir araya geldi. KİM JONG-UN, TRUMP'A MEKTUP YOLLADI Trump, 12 Haziran'da Singapur'da yapılacak zirvenin gerçekleşeceğini, Kuzey Koreli temsilci Kim Jong-chol'un, Kim Jong un.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile daha önce planlandığı gibi 12 Haziran'da Singapur'da bir araya geldi.

KİM JONG-UN, TRUMP'A MEKTUP YOLLADI

Trump, 12 Haziran'da Singapur'da yapılacak zirvenin gerçekleşeceğini, Kuzey Koreli temsilci Kim Jong-chol'un, Kim Jong un'un yolladığı mektubu Beyaz Saray'da kendisine vermesinin ardından açıkladı.

TRUMP, KUZEY KORE'Yİ NÜKLEER SİLAHLARDAN ARINDIRMAK İSTİYOR

Trump ayrıca, Kuzey Kore'nin "nükleer silahlardan arınmak" istediğini söyledi, ancak Kuzey Kore bu bilgiyi doğrulamadı. Trump "mektubun çok ilginç olduğunu ve bir noktada paylaşmanın uygun olacağını" belirtti.

ABD BAŞKANI, GEÇEN HAFTA ZİRVEYİ İPTAL ETMİŞTİ

Donald Trump, insan hakları konularının görüşmede ele alınmadığını da aktardı. ABD Başkanı geçen hafta zirveyi iptal etmiş, ancak daha sonra taraflar ilerleme sağlama konusunda uzlaşmışlardı.

ABD VE KUZEY KORE LİDERLERİ ARASINDAKİ İLK GÖRÜŞME OLACAK

Trump ve Kim Jong un arasındaki tarihi zirve, görevdeki bir ABD Başkanı ve bir Kuzey Kore lideri arasında yapılacak ilk görüşme olacak.

KUZEY KORE VE ABD'Lİ YETKİLİLER BİR ARAYA GELMİŞTİ

Amerika Dışişleri Bakanlığı da Amerikalı yetkililerin Kuzey Koreli yetkililerle Panmunjom'da muhtemel Trump-Kim Jong Un zirvesini görüşmek için bir araya gelmişti.

ZİRVE HAZIRLIĞI DEVAM EDİYOR

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, bir Amerika heyetinin Kuzey Koreli yetkililerle Panmunjom'da görüşmeler yürüttüğünü belirtti. Nauert, "Başkan'la Kuzey Kore lideri Kim Jung Un arasında zirve hazırlığına devam ediyoruz" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.