Abd Başkanı Trump, Müslüman Kardeşleri Terör Listesine Almaya Hazırlanıyor

Abd Başkanı Trump, Müslüman Kardeşleri Terör Listesine Almaya Hazırlanıyor
Beyaz Saray, ABD başkanı Donald Trump'ın, Mısır'ın en eski İslami hareketi olan Müslüman Kardeşler'i yabancı terör örgütü olarak tanımlamak için çalıştığını duyurdu. Konuya ilişkin e-postayla açıklamaya yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, "Başkan, güven.

Beyaz Saray, ABD başkanı Donald Trump'ın, Mısır'ın en eski İslami hareketi olan Müslüman Kardeşler'i yabancı terör örgütü olarak tanımlamak için çalıştığını duyurdu.

Konuya ilişkin e-postayla açıklamaya yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, "Başkan, güvenlik danışmanları ve aynı endişeyi paylaşan bölge liderlerine danıştı ve Müslüman Kardeşleri 'terör örgütü' olarak tanımlama planları sürüyor." dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders

MISIR LİDERİ SİSİ İKAN ETTİ

New York Times gazetesi, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin 9 Nisan'da Beyaz Saray'a ziyaretinde yapılan özel toplantıda, Sisi'nin Trump'ı Müslüman Kardeşleri terör örgütü ilan etmesi yönünde ikna ettiğini, Trump'ın da Sisi'ye olumlu yanıt verdiğini yazmıştı.

Abdülfettah es-Sisi

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI ORDUSU'NU LİSTEYE EKLEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz haftalarda da İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu (DMO), ABD'nin yabancı terör örgütleri listesine eklendiğini duyurmuştu. Buna karşılık, İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi de ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldı.

ABD Başkanı Donald Trump

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.