Abd Başkanı Trump'tan Gazeteci Cemal Kaşıkçı Açıklaması: Endişe Duyuyorum

Abd Başkanı Trump'tan Gazeteci Cemal Kaşıkçı Açıklaması: Endişe Duyuyorum
ABD Başkanı Trump'tan kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin açıklama geldi.

ABD Başkanı Trump'tan kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin açıklama geldi. Trump yaptığı açıklamada, "Suudi Gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolduğuna dair haberlerden endişe duyuyorum" ifadesini kullandı.

ABD'DEN İLK TEPKİ GÜNEY CAROLİNA SENATÖRÜ'NDEN GELDİ

ABD'de Cumhuriyetçi Partinin önemli isimlerinden Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili, Bay Kaşıkçı'nın başına ne geldiyse bunu ortaya çıkarmamız, Suudi yönetiminin Kaşıkçı'nın nerede olduğuyla ilgili bilgilere ve yürüttüğü soruşturmaya dair net cevaplar vermesi bir zorunluluktur." ifadesini kullandı.

"BU DURUM ABD-SUUDİ İLİŞKİLERİNE YIKICI ETKİ YAPACAĞI KONUSUNDA HEMFİKİRİZ"

Bir diğer Cumhuriyetçi senatör Bob Corker ve Demokrat Senatör Ben Cardin ile bu konuyu görüştüğünü ve her iki senatörün de aynı endişeleri paylaştığını vurgulayan Graham, "Suudi-ABD ilişkisinin yararı için artık (bu konuda) dürüst cevaplar verilmelidir. Eğer Suudi yönetiminin yanlış yaptığına ilişkin iddialarda herhangi bir hakikat payı varsa, bu durum ABD-Suudi ilişkilerine yıkıcı etki yapacağı, ayrıca hem ekonomik hem de diğer açılardan bunun ağır bir bedelinin olacağı konusunda hemfikiriz" ifadelerini kullandı.

"CEMAL'İN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ DOĞRU İSE BU KORKUNÇ BİR FİİLDİR"

ABD Dışişleri Bakanlığı, "Konuyu yakından takip ediyoruz." değerlendirmesi dışında bir yorum yapmazken, Washington Post Gazetesi Editörü Direktörü Fred Hiatt, "Cemal'in öldürüldüğü haberleri doğru ise bu korkunç ve akıl sır ermez bir fiildir" ifadesini kullanmıştı.

"KONSOLOSLUKTAN ÇIKTIĞI İSPAT EDİLMELİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, "Bu olayın ülkemizde olması bizim için çok önemli. Bu olayı kendi haline bırakamayız. İspat etmesi gereken Suudi taraftır. Bu süreci takip etmek, kovalamak bizim hem siyasi hem insani görevimizdir. Başkonsolosluk yetkilileri 'buradan çıktı' demekle kendini kurtaramaz. Konsolosluktan çıktığı ispat edilmeli" ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan, Kayıp Gazeteciyle İlgili Konuştu: Suudiler 'Buradan Çıktı' Diyerek Kendini KurtaramazErdoğan, Kayıp Gazeteciyle İlgili Konuştu: Suudiler 'Buradan Çıktı' Diyerek Kendini Kurtaramaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.