Abd Dışişleri Bakanı'ndan Kafaları Karıştıran Suriye Açıklaması

Abd Dışişleri Bakanı'ndan Kafaları Karıştıran Suriye Açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı ardından Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun sözleri kafaları karıştırdı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı ardından Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun sözleri kafaları karıştırdı. Pompeo, "Donald Trump, Suriye'de yeniden askeri alanda etkinlik kurmayı düşünüyor." dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın Türkiye ziyaretinden önce Trump, Twitter hesabından bir açıklama yaparak Suriye'den uygun bir hızla çekileceklerini belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompe

POMPEO: TRUMP TEKRAR ASKERİ EYLEME GEÇMEK İSTİYOR

Mısır'ın başkenti Kahire'de Mısırlı mevkidaşı Sami Şükrü ile ortak basın toplantısında konuşan Pompeo "tutarsızlık iddiaları medyanın uydurması" şeklinde konuştu.

Pompeo, "Başkan Trump Suriye'den asker çekme kararını verdi" ve "bunu uygulayacağız" ifadelerini kulandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Trump DAEŞ tehdidi konusunda çok net. Suriye'den asker çekmemize rağmen terörle mücadeleye devam edeceğiz. DAEŞ'i yüzde 99 oranında yok ettik, buna devam edeceğiz" dedi.

"ABD ÖZGÜRLEŞTİRİCİ GÜÇ OLMUŞTUR"

Pompeo ayrıca "ABD Ortadoğu'da işgalci değil, özgürleştirici güç olmuştur." ifadelerini kullandı.

Pompeo, günün erken saatlerinde Kahire'de yaptığı basın toplantısında DAEŞ'ın yenildiğini ve ülkesinin Suriye'den çekileceğini yinelemişti.

Rus Askeri ile YPG'liler Münbiç Kırsalında Ortak Devriyede GörüntülendiRus Askeri ile YPG'liler Münbiç Kırsalında Ortak Devriyede Görüntülendi
Çavuşoğlu: Patriot İçin ABD'yle Anlaşabiliriz Ama S-400 Konusunda Dayatma Olursa OlmazÇavuşoğlu: Patriot İçin ABD'yle Anlaşabiliriz Ama S-400 Konusunda Dayatma Olursa Olmaz
##11627252#3
##11625515##

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.