ABD ordusu F-35 kullanımını durdurdu

ABD ordusu F-35 kullanımını durdurdu
Dünya’nın en pahalı savaş uçağı olan ve Türkiye’nin de hem üreticileri arasında bulunduğu hem de siparişi bulunan F-35’lerin ABD ordusunda kullanımı donduruldu.

ABD Ordusunun çeşitli birimlerinde kullanılan 320 F-35 savaş uçağının kullanımı geçen ay test uçuşu sırasında düşen bir F-35'in incelenmesi kapsamında geçici olarak durduruldu. 

Düşen uçakta motor içindeki bir yakıt tüpünde arıza tespit edilmesi üzerine tüm uçakların incelemeye alınması kararlaştırıldı. 

Savunma Bakanı James Mattis'in F-35 Savaş Uçaklarının aktif kullanımda daha çok yer almasını talep etmesinden günler sonra gelen karar Pentagon'un bu isteği gerçekleştirmesini zora sokuyor.
ABD ordusu haricinde bu uçağı elinde bulunduran diğer ülkelerde uçuşları durdurarak inceleme başlattı. İnceleme başlatan ülkeler arasında sadece İtalyan Hava Kuvvetleri bir sorun bulunmadığını açıklayarak uçuşlara devam edeceğini bildirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.