Abd'nin Suriye'yi Vurmasına Beştepe'den İlk Yorum Geldi: Kimyasal Saldırı Cevapsız Kalamazdı

Abd'nin Suriye'yi Vurmasına Beştepe'den İlk Yorum Geldi: Kimyasal Saldırı Cevapsız Kalamazdı
ABD, İngiltere ve Fransa bugün beklenen operasyonu yaptı ve Duma'da kimyasal silah kullandığı iddia edilen Suriye rejimine ait çok sayıda hedefi vurdu.

ABD, İngiltere ve Fransa bugün beklenen operasyonu yaptı ve Duma'da kimyasal silah kullandığı iddia edilen Suriye rejimine ait çok sayıda hedefi vurdu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye'yi vurmasını değerlendirdi.

"HESAP VERMELİLER"

Kalın şu ifadeleri kullandı:

"Kimyasal silahların kullanılması uluslararası hukukun ihlali ve bir insanlık suçudur. 7 Nisan günü Duma'da kimyasal saldırı gerçekleştirdiği anlaşılan Suriye rejiminin cevapsız bırakılması düşünülemezdi. Bu menfur saldırının sorumluları hesap vermelidir.

"YALNIZCA KİMYASAL SİLAHLARI BİTİRMEKLE OLMAZ"

Uluslararası toplumu, gelecekte yaşanabilecek kimyasal saldırıların engellenmesi konusunda birlik olmaya çağırıyoruz. Öte yandan Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla ifade ettikleri gibi kimyasal silahların oluşturduğu tehdit, Suriye'de yüz binlerce insanın konvansiyonel silahlarla öldürüldüğü gerçeğini değiştirmemektedir. Dolayısıyla yalnızca kimyasal silahların imhasına yönelik çabalar, bölgedeki istikrarsızlığı sonlandırmakta yetersiz kalacaktır.

"SİYASİ ÇÖZÜM" VURGUSU

Amaç, Suriye'deki savaşı sonlandırmak olmalıdır. Konvansiyonel ve kimyasal silahlarla yapılan tüm katliamların engellenmesi, Suriye'de siyasi çözümün bir an önce sağlanmasına bağlıdır. Bu çerçevede uluslararası toplumu, kimyasal ve konvansiyonel tüm silahlarla gerçekleşen ölümleri sona erdirecek kapsamlı bir siyasi stratejiyi hayata geçirmeye davet ediyoruz."

NE OLMUŞTU?

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine yönelik dün geceki saldırısı kapsamında başkent Şam yakınında bir kimyasal silah araştırma merkezi, Humus'un batısında yer alan bir kimyasal silah deposu ile kimyasal silahlarla ilişkili bir komuta merkezinin vurulduğu bildirilmişti.

ABD Suriye'yi Vurdu: Kimyasal Tesislere 100'den Fazla Füze AtıldıABD Suriye'yi Vurdu: Kimyasal Tesislere 100'den Fazla Füze Atıldı ABD Operasyonu Sonrası Suriye'den İlk Açıklama: Üsler Boşaltılmıştı, 3 Yaralı VarABD Operasyonu Sonrası Suriye'den İlk Açıklama: Üsler Boşaltılmıştı, 3 Yaralı Var ABD Suriye'yi Vurdu, Rusya'dan Sert Tepki Geldi: Karşılıksız Kalmayacak!ABD Suriye'yi Vurdu, Rusya'dan Sert Tepki Geldi: Karşılıksız Kalmayacak! ABD Suriye'yi Vurdu, İlk Aşama Sona Erdi! İşte Operasyonun DetaylarıABD Suriye'yi Vurdu, İlk Aşama Sona Erdi! İşte Operasyonun Detayları ABD Suriye'yi Böyle Vurdu ABD Suriye'yi Böyle Vurdu İşte ABD Bombardımanında Suriye'de Vurulan Hedeflerİşte ABD Bombardımanında Suriye'de Vurulan Hedefler Suriye'nin Hava Savunma Sistemlerini Aktif Ettiği Anlar Görüntülere YansıdıSuriye'nin Hava Savunma Sistemlerini Aktif Ettiği Anlar Görüntülere Yansıdı ABD'nin Suriye Saldırısı Sonrası NATO'dan İlk Açıklama: Harekatı DestekliyoruzABD'nin Suriye Saldırısı Sonrası NATO'dan İlk Açıklama: Harekatı Destekliyoruz İngiltere, Suriye'yi Kıbrıs'tan Vurduİngiltere, Suriye'yi Kıbrıs'tan Vurdu ABD'nin Suriye'ye Saldırısına Hangi Ülke Ne Tepki Verdi?ABD'nin Suriye'ye Saldırısına Hangi Ülke Ne Tepki Verdi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.