Abd'ye Gözdağı! Rusya Savaş Çıkması Durumda Vuracağı 7 Yeri Açıkladı

Abd'ye Gözdağı! Rusya Savaş Çıkması Durumda Vuracağı 7 Yeri Açıkladı
Rusya'da Russia-1 televizyonundaki haber programında yer alan bir liste tartışma yarattı.

Rusya'da Russia-1 televizyonundaki haber programında yer alan bir liste tartışma yarattı. Haberde ABD'nin Rusya'ya bir tehdit haline gelmesi durumunda nerelerin hedef alınacağı açıklandı.

İLK HEDEF PENTAGON

Habere göre, ABD'de Rusya'nın ürettiği Tsirkon hipersonik füzelerinin hedefi olabilecek 7 yer şimdiden belirlendi. Bahsedilen listedeki ilk hedefin ABD'nin üst düzey askeri komutanlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı'nı da barındıran Pentagon. İkinci hedef ise Washington'un 100 km kuzeybatısında ABD Deniz Kuvvetleri ve Deniz Piyadeleri'nin bulunduğu Camp David Hükümet Komuta Merkezi.

1998'DE KAPATILAN ÜS DE LİSTEDE

APTV kanalına göre Rus Tsirkon hipersonik füzelerinin bir başka olası hedefi ise Fort Ritchie tesisi. Ancak 1998'de resmi olarak kapatılan üssün neden seçildiği bilinmiyor. Dördüncü hedef California'da bulunan McCellan Stratejik Taarruz Güçleri Komuta Merkezi. Basında yer alan habere göre beşinci hedef ise çok düşük frekanslı radyo yayınları kullanan ve ABD denizaltıları ile iletişimi sürdürmekten sorumlu olan Jim Creek Nükleer Güçler Komuta Merkezi.

Raven Rock Dağ Kompleksi ve Fort Ritchie'te (Raven Rock Dağ Kompleksi için destek sağlayan üs) vurulacak hedefler arasında gösteriliyor.

PUTİN, MEYDAN OKUMUŞTU

Rus lider Putin, Federal Meclis ve halka sesleniş konuşmasında Tsirkon hipersonik füzesinin ses hızını 9 kat aşacağını ve bin kilometreyi aşan mesafelere ulaşabileceğini açıklamıştı. Yine Rus füze uzmanı Sivkov da Tsirkon füzesinin hava savunma sistemlerini, sıcak bir bıçağın tereyağını kestiği gibi kesip geçeceği yorumunda bulunmuştu.

INF ANLAŞMASI ASKIYA ALINMIŞTI

INF Anlaşması'ndan çekilme kararı ile iki ülke arası gerginlik ilerlemişti. Daha önce ABD'nin Romanya'ya Tomahawk füzeleri fırlatabilen Mk41 sistemlerini konuşlandırdığı, Polonya'da da benzer adımlar atıldığı açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.