Adalet Bakanı Bozdağ: Fethullah Gülen’in Kaçacağına Yönelik İstihbarat Bilgileri Var
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis'te AK Parti Grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in başka ülkelere kaçacağı yönündeki iddialara ilişkin şöyle dedi:
"İstihbari bilgiler var bu konularla alakalı. Amerika Birleşik Devletleri'nin kendisini iade edebilme ihtimaline binaen "Nerelere kaçabilirim" arayışında. Bunun için de örgüt mensuplarınca uygun ülke ve yer arayışı yapıldığına dair elimizde istihbari bilgiler var."
Bozdağ, Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili bir soru üzerine de, "Yetkili makamlardan randevu talep ettik cevap bekliyoruz" yanıtını verdi.
Bozdağ şöyle devam etti:
"Henüz bir cevap vermediler. O cevabı bekliyoruz. Bizden yeni bir bilgi ve belge talepleri olmadı. Esasında biz geçici tutuklama talebinde çok net deliller, bilgiler ve belgeler sunduk. Fetullahçı Terör Örgütü kurucusu ve yöneticisi, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün sevk ve idare edicisi Fetullah Gülen'in suçluluğuna dair yeteri kadar bilgi, belge ve delil dosyada fazlasıyla mevcut."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf'ın şüphe üzerine tutuklandığı, ancak Fetullah Gülen ile ilgili net deliller olmasına rağmen tutuklanmadığı yönündeki açıklamalarını da tavsiye olarak dosyaya koymayı düşünüyor musunuz?" bir soruya Adalet Bakanı şöyle dedi:
"Oraya gidince konuşulacak. Gitmeden orada konuşulacak konular hakkında bilgi vermeyi doğru bulmuyorum. ABD'ye gidildiğinde elimizdeki bilgi ve belgeleri yeniden değerlendireceğiz. Onun dışında, onların bize soracakları olabilir, bizim vereceğimiz cevaplar olabilir, bizim gündeme getireceğimiz konular olabilir ama onları şimdiden konuşmayı doğru bulmuyorum."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.