Adalet Bakanı Gül'den Seçim Açıklaması: İtirazları Ysk Karara Bağlayacak

Adalet Bakanı Gül'den Seçim Açıklaması: İtirazları Ysk Karara Bağlayacak
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP'li Faik Öztrak'ın, "Adalet Bakanı'nın ellerinin oy çuvallarının üzerinde ne işi var" şeklindeki sözlerine cevap verdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP'li Faik Öztrak'ın, "Adalet Bakanı'nın ellerinin oy çuvallarının üzerinde ne işi var" şeklindeki sözlerine cevap verdi. Bakan Gül açıklamasında "Türkiye'de milletin iradesi oy çuvallarına yansımıştır. Tüm süreçler siyasi partilerin hepsinin huzurunda gerçekleşiyor. Bu konuda karar verecek olan YSK'dır. İdarenin herhangi bir dahli olmaz. İtirazları YSK karara bağlayacak" dedi.

"YENİ DÖNEMİN HAYIRLI OLMASINI BİLİYORUM"

81 ilde nöbetçi noter dönemi başladı. Bakan Gül, yeni dönem ile ilgili "Hukuk artık hafta sonu tatile çıkmayacak. Noterlerimize ve tüm vatandaşlarımıza yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"YSK BU İŞİN PATRONUDUR"

Geçersiz oyların yeniden sayımıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Gül, "Türkiye'de milletin iradesi oy çuvallarına yansımıştır herkesin saygı göstermesi gereken bir iradedir. Tüm süreçler siyasi partilerin hepsinin huzurunda gerçekleşiyor. YSK bu işin patronudur. Millet yetkisini kullanmıştır. Bu konuda karar verecek olan YSK'dır. İdarenin herhangi bir dahli olmaz. İtirazları YSK karara bağlayacak. Vatandaşın iradesi her şeyin üzerindedir" şeklinde konuştu.

CHP, GEÇERSİZ OYLARIN YÜZDE 72'SİNİN SAYILDIĞINI DUYURMUŞTU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Twitter hesabından İstanbul'daki son duruma ilişkin bir paylaşımda bulundu. Erkek paylaşımında "An itibariyle fark 17.132 Geçersiz oylar yüzde 72 tamamlandı" yazdı.

CHP'Lİ YARKADAŞ: SAAT 01:45'TE 17 BİN 204 OY FARK VARDI

Gazeteci ve CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş da, İstanbul'daki sayımlarla ilgili son YSK bilgilerini paylaşmıştı. Yarkadaş Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında, İstanbul'da saat 01.45 itibariyle oyların yüzde 70'inin sayıldığını ve Ekrem İmamoğlu'nun 17.204 oyla önde göründüğünü söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.