Adana'da Cephanelik Gibi Araç Yakalandı

Adana'da Cephanelik Gibi Araç Yakalandı
Adana'da bir otomobilde terör örgütü PKK'ya ait olduğu belirlenen 3 roketatar, 29 roketatar mühimmatı ve 3 zaman ayarlı ateşleme rampası ele geçirildi.

Adana'da bir otomobilde terör örgütü PKK'ya ait olduğu belirlenen 3 roketatar, 29 roketatar mühimmatı ve 3 zaman ayarlı ateşleme rampası ele geçirildi. Terör örgütünün roketatarlar ile İstanbul'da sansasyonel eylem yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 3'ü sağlık kontrolü için adli tıp birimine getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 5 Mart günü TAG Otoyolu'nun İncirlik kesiminde uygulama yaparken, Mardin'in Nusaybin ilçesinden İstanbul'a gittiği belirtilen 34 FP 6210 plakalı otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada 3 roketatar, 29 çift başlıklı roketatar mühimmatı, 3 zaman ayarlı ateşleme rampası ile bir nişanlama aparatı ele geçirildi.

Rus yapımı olduğu ileri sürülen silah ve mühimmatlarla ilgili otomobilde bulunan 2'si kadın 3 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki ilk sorgularının ardından bu kişilerle bağlantılı olduğu belirlenen 2 kişi Adana'da evlerine düzenlenen operasyonla yakalanırken, İstanbul ve İzmir'den de 1'er kişi gözaltına alınarak Adana'ya getirildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada ise mühimmatın da PKK terör örgütüne ait olduğu, İstanbul'da sansasyonel eylemde kullanılacağı belirlendi.

Olaydan sonra polis soruşturmayı genişleterek, 6 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan 9 kişiden 3'ü sağlık kontrolünden geçirildi. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Adana Adli Tıp Kurumu'na bağlı Adli Tıp Birimi'ne getirilen şüphelilerden Hasan A. (39), Musa K. (41) kontrolün ardından yeniden emniyet müdürlüğüne götürüldü. Polis ekiplerinin cumartesi günü düzenlediği operasyonda gözaltına alınan A. ile K.'nin pazarcılık yaptığı ve semt pazarında tezgahlarının başından alındığı kaydedildi. Örgüt adına istihbarat topladıkları ifade edilen A.'nın ifadeleri sonrasında İzmir'de yaşayan kardeşi Ali A. ile İstanbul'da oto kiralama işi yapan bir kişinin daha yakalanarak sorgulanmak üzere Adana'ya getirildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum