Afrinliler Mehmetçik Geçerken Kurban Kesti, Fotoğraf Çekebilmek İçin Sıraya Girdi

Afrinliler Mehmetçik Geçerken Kurban Kesti, Fotoğraf Çekebilmek İçin Sıraya Girdi
TSK'nın terör örgütleri PKK, PYD/YPG, KCK ve IŞİD'e karşı başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu'nda geçtiğimiz hafta kritik bir gelişme yaşanmış ve TSK ile ÖSO Afrin'i ele geçirmişti.

TSK'nın terör örgütleri PKK, PYD/YPG, KCK ve IŞİD'e karşı başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu'nda geçtiğimiz hafta kritik bir gelişme yaşanmış ve TSK ile ÖSO Afrin'i ele geçirmişti. Reuters muhabirinin bölgeden geçtiği fotoğraflarda Afrin'de durumun kontrol altına alındığı görülürken, tankla geçen Türk askerinin yanında kurban kesen Afrinliler dikkat çekti.

''AFRİNLİLERİ EVLERİNE DÖNMEYE BEKLİYORUZ''

Afrin'de yaşam normale dönmeye başlıyor. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'yi kısa sürede bölgeden uzaklaştıran Türk Silahlı Kuvvetleri bölgeyi tamamen kontrol altına aldı. Yetkililer hafta sonunda resmen bölgenin kontrolünü aldıklarını açıklarken, "Afrinlileri evlerine dönmeye bekliyoruz" açıklaması yapmıştı.

MEHMETÇİK'İ GÖRÜNCE KURBAN KESTİLER

Reuters'ın geçtiği fotoğrafta Mehmetçik tank ile geçerken apartmandan bazı Afrinliler, Türk askerini selamladı. Bu sırada bir apartmanın girişinde bir araya gelen Afrinliler kurban keserken görülüyor.

Fakat Reuters muhabirinin bile kadraja son anda aldığı bir kare özellikle dikkat çekti. Afrin'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tankı gezerken, evlerine dönen ve gelişmeleri balkonda izleyen Suriyelilerin yanı sıra bir apartmanında girişinde toplanmış sivil kıyafetli grup görülüyor.

Reuters'ın servis ettiği fotoğraflarda Afrin halkının Mehmetçikle hatıra fotoğrafı çekmek için adeta sıraya girdiği görülüyor. Bölge kültüründe adak adamak ve istenilen bir şeyin gerçekleşmesinden sonra kurban kesilmesi seremonisini yapan Afrinliler dikkat çekiyor. Türk askerinin bölgeyi kontrol altına aldığı ve denetim yaptığı bir sırada tamamen tesadüfen çekilen fotoğraflarda, Afrin'in Türk ordusuna duyduğu minnet göze çarpıyor.

(Kaynak: Sözcü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.