Ak Parti 'Dersaadet Mebusu' Çamlı'dan 19 Mayıs Açıklaması

Ak Parti 'Dersaadet Mebusu' Çamlı'dan 19 Mayıs Açıklaması
Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, "19 Mayıs'ın önemine dair" yazılı bir açıklama yaparken açıklamasını "İstanbul Milletvekili/Dersaadet...

-Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, "19 Mayıs'ın önemine dair" yazılı bir açıklama yaparken açıklamasını "İstanbul Milletvekili/Dersaadet Mebusu" diye imzaladı.

-Ahmet Hamdi Çamlı, mesajında "Padişah Vahdettinin, Yıldız sarayında, Mustafa Kemal'i özel talimatla görevlendirmesiyle Samsun'a ayak basan Milli Mücadele ruhunu 2016 yılında bile canhıraş bir şekilde hala sürdüren bir hareketin mensubu olarak aziz ümmetimize ebediyyen huzur ve bereket dilerim..!" dedi.

-Çamlı ayrıca "Dağ Başını Duman Almış" marşının özgün biçimini oluşturan parçanın Youtube linkini de açıklamasına ekleyerek "Kutlamalara bir de marş lazımdır. O'na da, batı hayranı, taklitçi, gerici, yobaz ve son günlerde de teröre verdiği destekle şeffaflaşıp ön plana çıkan CHP zihniyeti tarafından bir çare bulunur… Bir marş bile yazıp bestelemekten aciz sonradan olma zihniyet, İsveç'in bir kasabasında kendi halinde yaşayıp bestecilik yapan Felix Korling adlı bir sanatçının "Tre Trallade Jantor" yani "Şakırdayan Üç Genç Kız" adlı şarkısından (copy past'la) taklit ederek "Dağ Başını Duman Almış" marşını, Büyük merhamet medeniyeti olan Osmanlı torunu olan gençlerimize yutturmaya çalışır..!" dedi.

ANKARA - AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na ilişkin bir açıklama yaptı. Çamlı açıklamasını "İstanbul Milletvekili / Dersaadet Mebusu" diye imzaladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı açıklamasında 19 Mayıs kutlamalarına kimi yönleri açısından eleştirel yaklaştı. İşte o açıklama:

"Bizce, 19 Mayıs..!

'19 Mayıs 1919 Atatürk'ü anma ve Gençlik Spor bayramı…'

İlk Başlangıç günü ; 19 Mayıs değil, 12 Mayıs

İlk başlangıcı yılı ; 1919 değil 1916,

İlk ismi; İDMAN BAYRAMI

İkinci olarak 10 Mayıs 1928'de Ankara'da, 11 Mayıs'ta İstanbul ve İzmir'de "CİMNASTİK ŞENLİKLERİ" isim altında kutlanmış…

1937'de CHP'li Başbakan Şükrü Kaya marifetiyle, gün, 19 Mayıs'a, isim de "GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI" adı ile ilan edilse de 20 Haziran 1938'de kanunlaşabilmiş…

1950'li yılların sonlarına doğru DP yönetimi tarafından 19 Mayıs kutlamalarının, bir süre ertelenmesi, 27 Mayıs darbesinin sebeplerinden olarak da zikredilir… Ve darbe yapılır yapılmaz, ayına gününe bakılmadan, hemen bir ay sonra vaktinde eda edilemeyen 19 Mayıs kutlamaları, 26 Haziran'da kaza edilir..!

12 Eylül, Kenan paşanın darbesinde 1981 yılında "GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI" ismine "ATATÜRKÜ ANMA" eklenerek "19 MAYIS ATATÜRK'ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI" olarak şimdiki son halini alır…

'19 MAYIS ATATÜRK'ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI" kutlamalarına bir de marş lazımdır. O'na da, batı hayranı, taklitçi, gerici, yobaz ve son günlerde de teröre verdiği destekle şeffaflaşıp ön plana çıkan CHP zihniyeti tarafından bir çare bulunur…

Bir marş bile yazıp bestelemekten aciz sonradan olma zihniyet, İsveç'in bir kasabasında kendi halinde yaşayıp bestecilik yapan Felix Korling adlı bir sanatçının "Tre Trallade Jantor" yani "ŞAKIRDAYAN ÜÇ GENÇ KIZ" adlı şarkısından (copy past'la) taklit ederek "DAĞ BAŞINI DUMAN ALMIŞ" marşını, Büyük merhamet medeniyeti olan Osmanlı torunu olan gençlerimize yutturmaya çalışır..! (şarkının aslını lingi tıklayarak dinleyebilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=S877sNgxkOw )

Bütün bu ve dahası gerçeklerin farkında olarak istikbale yürümek, iddiası olan Büyük Merhamet Medeniyeti çocuklarının en önemli vazifesidir.

Bizim binlerce yıllık merhamet medeniyetine dayanan soyumuz da, sopumuzda bellidir. Şanlı mazi'den aldığımız maddi manevi güçle ati'deki bin yılların hikayelerini yazmaya bütün gücümüzle devam edeceğiz..!

Padişah Vahdettinin, Yıldız sarayında, Mustafa Kemal'i özel talimatla görevlendirmesiyle Samsun'a ayak basan Milli Mücadele ruhunu 2016 yılında bile canhıraş bir şekilde hala sürdüren bir hareketin mensubu olarak aziz ümmetimize ebediyyen huzur ve bereket dilerim..!

Ahmet Hamdi ÇAMLI

İstanbul Milletvekili / Dersaadet Mebusu"

(HM/ORH)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.