Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Erdoğan'ın Tersini Söyledi: Anketlere Göre Hiçbir Sıkıntımız Yok

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Erdoğan'ın Tersini Söyledi: Anketlere Göre Hiçbir Sıkıntımız Yok
31 Mart seçimlerine sayılı günler kalan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz dikkat çeken bir açıklama yaptı.

31 Mart seçimlerine sayılı günler kalan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz dikkat çeken bir açıklama yaptı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Anketlere güvenmiyorum" çıkışının ardından konuşan Vedat Demiröz, "Anketlere göre İstanbul'da hiçbir sıkıntımız yok. Ankara'da da Cumhur İttikafı'nın desteğiyle hiçbir sıkıntımız yok" dedi.

Demiröz'ün açıklamasından satır başları şöyle:

"HER ŞEY EKONOMİ OLMAMALI"

"İnsanlar öncelikle ekonomik. Hep diyoruz 'Mal canın yongasıdır' diye, ama aslında böyle olmamamız lazım. Etrafımıza bakıyorum Suriyeli, Iraklı bize geliyor, belki cebinde parası da var ama buraya gelen birisi can güvenliği için geliyor. Çoğunun evi arabası temel ihtiyaçları giderildi. Açlık sınırını 1,5'lara indirdik. Gelişmişlik katsayımız 3 kat arttı. Yeterlimi, değil. İnsanların ihtiyaçları bitmez. Gezi olaylarından bu yana insanların üzerinde oynanan oyunlar var."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz

"PKK'NIN KÜRT DİYE BİR KENTİ YOK"

"Netanyahu Cumhurbaşkanımıza neler diyor. Senin siyasal mahkum dediğin darbe girişiminde bulunanlar. Siyasi mahkum değil ki onlar. Bir kere Kürtlerle ilgili, ben Kürdüm, bu güne kadar kimse önümüzü kesmemiştir. PKK'nın Kürt diye bir derdi yoktur. Kürtler bizim kardeşimiz. Kandil'in arkasında Amerika Birleşik Devleti var. Doğu'daki kardeşlerime sesleniyorum. Bunları görsünler artık."

"İZMİR AK PARTİ'NİN KALESİ OLACAK"

"3 büyük kentte de AK Parti'ninçok rahat şekilde alacağına inanıyorum. Anketlerde İstanbul'da hiçbir sıkıntımız yok. Ankara'da sıkıntımız görünmüyor. İzmir bu defa kendini gösterecek. AK Parti'yle tanışsın, AK Parti'nin kalesi haline gelecek."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Özel bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, anketlerle ilgili bir soruya, "anketlere güvenim kalmadı" yanıtını verdi. Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Anketlerde ciddi manada manipülasyonlar var. 89'da Beyoğlu'nda belediye başkanı adayı olduğum zaman bir anket ekibi kurmuştum. O zaman pek anket olayı yaygın değildi. Hakikaten an ve an takip ederdim. Daha sonrada bu şekilde devam etti. Gerçekten başarılı bir şekilde anket çalışması yapan parti olduk. Ama son dönemde bakıyorsunuz ki, biz en az 3 anket firması ile çalışırız, neticeler birbirini tutmuyor. Biz bu seçimde daha farklı bir yöntem kurduk. Marka şirketlerden çalışmaktan çok adı sanı duyulmamış şekilde bu çalışmamızı yürütüyoruz. Marka da var. Güven noktasında güven vermiyor birbirleri arasında açık ara tutarsızlık var. Bu şekilde yürümenin onun için işte meydanların dili dediğim konu, meydanlar benim için en büyük anket şu anda."

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.