Ak Partili İnceöz: Meclis’i Çalıştırmamak Amacıyla Meclis’i Bile İsteye Kapatmıştır

Ak Partili İnceöz: Meclis’i Çalıştırmamak Amacıyla Meclis’i Bile İsteye Kapatmıştır
AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, HDP'li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan'ın toplantı yeter sayısı olduğu halde art niyetli bir şekilde Meclis'i...

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, HDP'li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan'ın toplantı yeter sayısı olduğu halde art niyetli bir şekilde Meclis'i çalıştırmamak amacıyla Meclis'i bile isteye kapattığını iddia etti.

 

İnceöz, TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Meclis Genel Kurulu'nun erken kapanması ve dokunulmazlık oylamasına ilişkin sorulara AK Parti'li İnceöz, şu yanıtı verdi:

"Salı günü aynı şekilde takvim işleyecek. Herhangi bir değişiklik yoktur. Biraz evvel Meclis Başkanvekili'nin yapmış olduğu İçtüzük hükümlerini açıkça ihlaldir. Şu bakımdan ihlaldir; içeride toplantı yeter sayısı olduğu halde art niyetli bir şekilde Meclis'i çalıştırmamak amacıyla Meclis'i bile isteye kapatmıştır. Burada CHP'nin tavrı da çok manidardır, HDP ile birlikte onların değirmenine su taşıyacak şekilde aşağıda bir tavır sergilemiştir. Hem İçtüzük ihlali söz konusudur burada Meclis'in çalışmaması yönünde bir irade içeride toplantı yeter sayısı olduğu halde kapatmak bu anlamda da böyle bir süreç yaşadık.

Önümüzdeki hafta takvim aynı şekilde Salı günü Gensoru görüşülmek üzere dediği için aynı şekilde işlemeye devam edecektir. Biz birinci tur oylamaları hangi saatte biterse bitsin 48 saat geçtikten sonra bu muhtemelen de Cuma günüdür. Cuma günü de ikinci tur oylamalarını yapmak suretiyle takvim bir gün ileri alınmış oldu. Salı ve Cuma günü… Salı günü başlayacağız. Cuma günü de 48 saatin dolumu itibarıyle de aynı şekilde çalışmalara devam edeceğiz ve önümüzdeki hafta dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngördüğümüz Anayasa değişikliğini böyle bir takvim içerisinde gündemde yine görüşmelerini tamamlamayı planlıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.