Ak Partili Ünal'dan Odtü'deki Pankartlarla İlgili Sert Açıklama: Çirkin Akademisyenlerin Eseri

Ak Partili Ünal'dan Odtü'deki Pankartlarla İlgili Sert Açıklama: Çirkin Akademisyenlerin Eseri
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ODTÜ'nün 2018 yılı mezuniyet törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren pankartlarla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. "KİRLETİLMİŞ BİR ZİHİN BU" Mahir Ünal, ülke gündemine oturan skandal pankartlarla ilgili, "Kendi inancın.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ODTÜ'nün 2018 yılı mezuniyet törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren pankartlarla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı.

"KİRLETİLMİŞ BİR ZİHİN BU"

Mahir Ünal, ülke gündemine oturan skandal pankartlarla ilgili, "Kendi inancına, tarihine, kültürüne nefretle bakan, kendi halkından ve o halkın tercihlerinden iğrenerek söz eden kirletilmiş bir zihin bu. PYD/PKK ile empati kurabilen ve sempati besleyen bu kirletilmiş zihin, üniversitelerde yuvalanmış bazı çirkin akademisyenlerin eseri." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARETTEN 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "ODTÜ'de yapılan mezuniyet töreni sırasında Cumhurbaşkanına hakaret içeren pankartı taşıyan kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan soruşturma başlatılmış ve 3 kişi gözaltına alınmıştır" denildi.

İŞTE ODTÜ'DE AÇILAN O PANKARTLAR:


ODTÜ'NÜN TARİHİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinin kalkınmalarına katkıda bulunmak, özellikle fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında eleman yetiştirmek Üzere 15 Kasım 1956 tarihinde "Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü" adıyla eğitime başlamıştır.

Türk yüksek öğrenim sistemine birçok yenilik getiren ve çağdaş eğitimin öncüsü olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi ilk yıllarını Kızılay'da Müdafaa Caddesi'nde Emekli Sandığı'na ait küçük bir bina ile TBMM arkasında bulunan barakalarda geçirdikten sonra, 1963 yılında ülkemizin ilk yerleşkesi olan bugünkü yerine taşınmıştır.

Kurulduğu günden bu yana geçen süre içerisinde bilimsel düzeyi, kültürel ve düşünsel boyuttaki ağırlığı ve nitelikli mezunları ile ülkemizin seçkin ve saygın kurumlarından biri haline gelen üniversitemizde bugün yaklaşık, 791 öğretim üyesi (Prof., Doç., Yrd.Doç.), 225 öğretim görevlisi, 1.273 araştırma görevlisi, 28.000'den fazla öğrenci bulunmaktadır. Toplam mezun sayısı ise 120.000'in üzerindedir.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.