Antalyaspor'da Samir Nasri Ve Samuel Eto'o Skandalı

Antalyaspor'da Samir Nasri Ve Samuel Eto'o Skandalı
Ara transfer döneminde Samir Nasri ve Eto'o ile yollarını ayıran Antalyaspor Kulübü'nün, sezon başına 13 milyon Euro'luk maliyetten kurtulduğu ortaya çıktı.
Ara transfer döneminde Samir Nasri ve Eto'o ile yollarını ayıran Antalyaspor Kulübü'nün, sezon başına 13 milyon Euro'luk maliyetten kurtulduğu ortaya çıktı. Garanti paraları yıllık 10.5 milyon Euro olan iki yıldızın toplam maliyeti dudak uçuklattı.

Samir Nasri, 6 ay içinde cebine milyon Euro'ları koyarken, kaptan Eto'o'nun da Antalyaspor'u yüzüstü bırakıp ayrıldığı öğrenildi. Antalyaspor'da takım kaptanlığı yapan Samuel Eto'o'nun ayrılmadan önce ilginç bir çıkışa imza attığı ortaya çıktı. Kontratının sezon ortasında uzatılmasını talep eden Eto'o, "Ben bu takıma kaptanlık, futbolculuk, yeri geldi hocalık yaptım. Bunu hak ediyorum" dedi.

Antalyaspor yöneticileri ise "Biz senden sadece futbolcu olarak görevini yapmanı istiyoruz" sözleriyle Beşiktaş maçında oynamasını istedi. "Hazır değilim" yanıtı veren Eto'o'ya "En azından tribüne gel ve takımına destek ol" denildi. Ancak Kamerunlu yıldız "Maça da gelemem" çıkışı yaptı.

Sözleşmesinde galibiyet, beraberlik, asist ve gol başına primleri bulunan Samir Nasri, Antalyaspor'dan 5 ayda 5 milyon Euro aldı. Ancak asıl dikkat çeken ve tepki toplayan Samir Nasri'nin sözleşmesinde yer alan ve neredeyse adım başına para almasını garantiye alan maddelerdi. Yıldız oyuncunun transfer olurken sözleşmesine koydurduğu, maç başına, gol başına, asist başına gibi detay ve yüksek ücretlere, dünya çapındaki birçok futbolcunun sözleşmesinde dahi rastlamak mümkün değil. Halen bonservisi elinde ve kulüpsüz olan Nasri'ye Türkiye ve Avrupa'dan hiçbir kulüp Antalyaspor'dan talep ettiklerini vermeye yanaşmıyor.

BU TAKIM KÜME DÜŞER

Antalyaspor kulübü tüm bu yaşananlara karşın Eto'o'ya 1 yıllık yeni kontrat teklif etti. Eto'o ise, "Bu takım küme düşecek. Ben küme düşecek bir takımda oynamak istemiyorum. Alt ligde forma giyemem" diyerek Antalyaspor'un bu teklifini geri çevirdi. Ancak Akdeniz ekibinin yöneticilerini asıl şaşırtan ise küme düşmekten söz eden Eto'o'nun 19. hafta başlangıcında Antalyaspor'un 2 puan gerisinde yer alan Konyaspor'a imza atması oldu. Konyaspor, 20. hafta sonunda Antalya'nın 4 puan gerisine düştü. Konyaspor ile 2.5 yıllık sözleşme yapan Eto'o yarım sezon için 1.5 milyon Euro, önümüzdeki 2 sezon için ise yıllık 2 milyon Euro alacak.

Samir Nasri'nin dünya yıldızlarını kıskandıran geliri:

Yıllık Garanti: 7 milyon Euro

Sözleşme feshi: 1 milyon Euro

Maç başına: 50 bin Euro

Gol başına: 50 bin Euro

Asist başına: 25 bin Euro





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.