Aşk Yaşadığı Kayınbiraderine Eşini Öldürtmüştü! Azmettirici Kadına Ceza İndirimi Geldi

Aşk Yaşadığı Kayınbiraderine Eşini Öldürtmüştü! Azmettirici Kadına Ceza İndirimi Geldi
Diyarbakır'da, 1,5 yıl önce Ali Kesik'in 30 yerinden bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedinin boş bir araziye atılmasıyla ilgili davada karar çıktı.

Diyarbakır'da, 1,5 yıl önce Ali Kesik'in 30 yerinden bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedinin boş bir araziye atılmasıyla ilgili davada karar çıktı. Eşi Ali kesik'i, aşk yaşadığı kayınbiraderine öldürtmek suçundan tutuklu yargılanan Lamihe Kesik, önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ardından mahkeme müebbet cezayı 17 yıla indirdi.

AĞABEYİNİ ÖLDÜREN MEHMET KESİK MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

İlk ifadesinde yengesinin azmettirmesi sonucu ağabeyini öldürdüğünü söyleyen, mahkeme sırasında ise yengesinin bir suçu olmadığını belirten Mehmet Kesik ise 'Yakın akrabayı tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

''İKİSİNİN DE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI ALMASI GEREKİRDİ''

Kararın kendilerini şaşırttığını belirten Kesik ailesinin avukatı Emre Sezer, "Kadının, azmettiren olmasa bile müşterek fail olarak cezalandırılmasını bekliyorduk. Fakat, mahkeme yardım ettiği, suç işleme kararını kuvvetlendirdiği, kolaylaştırdığı yönünde hüküm kurdu. Karara itiraz edeceğiz. Sabah eşini öldürmeye gittiğini bilmesine rağmen, mesajla ve konuşma ile eşinin nerede olduğunu saniye saniye bildiriyor. Kadının yol göstermesi veya yerini bildirmesi olmasaydı bu eylem gerçekleştirilmezdi. İkisinin de ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması gerekirdi. Her ne kadar olay yerinde olmasa bile Lamia Kesik de müşterek faildir. Nerede öldürüldüğünü bile biliyor ama mahkeme sadece suç işlemeye yardım etmekten ceza verdi. Bu şartlarda sanık kadın 10-11 yıl sonra aramızda olacak. Olay çok vahim. Çünkü aralarında halen devam eden bir aşk ilişkisi var. Kararın bozulacağına inanıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.