Atık Toplama Işçisi Olan Iki Kişi Hurdalıktan Sızan Gazdan Etkilenip Zehirlendi

Atık Toplama Işçisi Olan Iki Kişi Hurdalıktan Sızan Gazdan Etkilenip Zehirlendi
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde hurdalıkta sızan gazdan zehirlenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde hurdalıkta sızan gazdan zehirlenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Hurdacıda çalıştığı öğrenilen Y.E ve Suriyeli olan M.M ilk müdahalelerinin ardından İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. İşçiler, özel kıyafetli sağlık ekiplerince, ambulanstan indirilerek karantina alanına alındı. Kırklareli ve İstanbul Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekipleri hurdalıkta inceleme yaparken herhangi olumsuz bir bulguya rastlanmadı.

Alınan bilgiye göre, Ahmetbey beldesindeki hurdacıda çalışan Y.E. ile Suriye uyruklu M.M. topladıkları atık malzemeleri depoya getirdi. Atık malzemelerden sızan gazdan etkilenen işçiler, kendi imkanlarıyla Lüleburgaz Devlet Hastanesine başvurdu. Zehirlendikleri belirlenen işçiler tedavi altına alındı.

MÜDAHALEYİ YAPAN DOKTOR VE 2 İŞÇİ İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ

Zehirlenen Y.E. ile Suriye uyruklu M.M. ilk müdahalelerinin ardından İstanbul Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Zehirlenen iki kişi ambulansa özel kıyafetli sağlık ekiplerince bindirildi.
Lüleburgaz Devlet Hastanesine başvuran Y.E. ve M.M'ye müdahale eden doktorun da etkilendiği öğrenildi. Doktor da ambulansla Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

İNCELEMEDE OLUMSUZ BİR DURUM TESPİT EDİLMEDİ

Zehirlenen kişiler, özel kıyafetli sağlık ekiplerince, ambulanstan indirilerek karantina alanına alındı. Kırklareli ve İstanbul Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekipleri, hurdacıda inceleme yaptı. İncelemelerde herhangi gibi bir bulguya rastlanamazken, işçilerin oksijen tüpünü kesmeye çalıştıkları belirlendi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.