Bahçeli: FETÖ’cülerle İlişkide Olan Kim Varsa MHP İle İlişkisini Keseriz

Bahçeli: FETÖ’cülerle İlişkide Olan Kim Varsa MHP İle İlişkisini Keseriz
Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ilk kez bu sene yapılacak olan Adli Yıl açılış törenine katılacağını açıkladı.

-Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ilk kez bu sene yapılacak olan Adli Yıl açılış törenine katılacağını açıkladı. Bahçeli, törenin Külliyede olması nedeniyle katılmayacağını açıklayanlara da tepki göstererek, "Türkiye'de birçok kurumun birlikte ve beraber hareket etmesine kazandırabilecek olan bir değerlendirmeyi önce hayra yorumlayıp sonra vazgeçmenin anlamı yoktur. O sebepten dolayı başka barolar başkanlığı olmak üzere ana muhalefet lideri de Cumhurbaşkanı ile 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin gündemini konuşmak için Beştepe'ye gidiyorlarsa, Beştepe'nin içerisindeki bir salona gitmek de hangi tür sakıncayı görüyorlar onu da anlamak zordur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fetullah Terör Örgütü ile mücadelenin siyasi ayağı konusunda "Herkesin sorduğu soru şudur, toplumu oluşturan her alanda var olanlar acaba siyasette de var mıdır? Eğer vardır deniyor ise bugün FETÖ ile mücadele edenler siyasi alanı da gözden geçirmeleri lazım. Eğer böyle bir gözden geçirme içerisinde MHP ile ilişkisini bildiğimiz tanıdığımız kim varsa ilişkisini keseriz. MHP ile birlikte yol alması söz konusu olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ilk kez bu sene yapılacak olan Adli Yıl açılış törenine katılıp katılmayacağına ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, 1 Eylül'de düzenlenecek olan törene katılacağını açıkladı. Bahçeli, törenin Külliyede olması nedeniyle katılmayacağını açıklayanlara da tepki göstererek, "Türkiye'de birçok kurumun birlikte ve beraber hareket etmesine kazandırabilecek olan bir değerlendirmeyi önce hayra yorumlayıp sonra vazgeçmenin anlamı yoktur. O sebepten dolayı başka barolar başkanlığı olmak üzere ana muhalefet lideri de Cumhurbaşkanı ile 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin gündemini konuşmak için Beştepe'ye gidiyorlarsa, Beştepe'nin içerisindeki bir salona gitmek de hangi tür sakıncayı görüyorlar onu da anlamak zordur" dedi.

MHP'nin kurultay sürecinde paralel yapının partiye sızmaya çalıştığına yönelik sözlerinin anımsatılarak, parti içinde Meral Akşener de dahil disipline sevk edilenlerin durumunun sorulması üzerine Bahçeli, "15 Temmuz'dan daha öncelikli bir konu olmaması lazım. Sürekli bir ismi telaffuz etmek size yakışmayan bir davranıştır. MHP'nin gündemi sadece o değildir. MHP'nin gündemi devlettin ve millettir".

-ÜLKÜCÜ HAREKETLE KARŞI KARŞIYA GELMENİZ MUKADDERDİR-

MHP Lideri Bahçeli'ye Fetullah Gülen'in MHP ile ilişkileri düzeltmek için Şerif Ali Tekan'ı gönderdiği, bu görüşmenin ardından da MHP'ye yönelik kaset kumpasının düzenlendiği iddiaları soruldu. Söz konusu olayın uzun zamandan beri farklı şekillerde yorumlandığını belirten Bahçeli, şu konuyu netleştirmek istediğini belirterek, görüşmede konuşulan konuları ve sonrasında yaşananları şöyle anlattı.

"2009 yılının haziran ayında mensubundan şeref duyduğum Gazi Üniversitemizin Sayın Rektörü Şakir Akça her yıl olduğu gibi yine yıl sonunda ziyarete gelmek istemişlerdir. Böyle bir davet üzerine biz kendilerine randevu vermişizdir. Sayın Rektörümüz Şakir Akça Bey yanında bir zatla gelmiştir. O kişi tıp fakültesinin mensubu olduğu olarak takdim etmişlerdir. Ve bir davetiyesinin olduğunu bu davetiyeyi de bu vesile ile de takdim etmek istediklerini söylemişlerdir. Kendilerinin kızının düğün davetiyesi olması sebebiyle tebrik ettim, hayırlı olması dileklerimi sundum, daha sonra da Sayın Şerif Ali Tekalan olduğunu öğrendiğim değerli öğretim üyesi o zaman bazı konularda düşüncelerini bizimle paylaşmak istemişlerdir. Ne demişlerdir? "Biz sizleri seviyoruz saygı duyuyoruz, ancak birçok faaliyetimize sizler katılmıyorsunuz." Geçmişte partinizin kurucu Genel Başkanı Sayın Alparslan Türkeş bey şimdiki tabirle Fetullah Gülen veya FETÖ dediğiniz şahısla zaman zaman görüştüğünü ama sizin bu görüşmeyi yapmadığınızı söyleyerek konuya girmiştir. Ben kendilerini sonuna kadar dinledim. Arkasından da şunu söyledim; "Bazı faaliyetleriniz milletçe olumlu karşılanmıştır. Ancak bazı faaliyetleriniz olumlu karşılananları da silip atmıştır. Türkiye'nin bütün kültürel değerlerine, milli ve manevi değerlerini tahrip eden yayınlarınıza şahit olmaktayız. Mehtap Televizyonunda bazı aydın diye geçinenler, sürekli bunu yapmaktadırlar. Bu böyle devam eder toplumumuzun bütün değerlerini tahrip ederseniz bir gün ülkücü hareketle karşı karşıya kalmanız mukadderidir diye cevap vermişimdir." Kendileri bu cümlem karşısında, "yakında bir seyahatim olacaktır, bu görüşmeyi aktarabilir miyim? Demişlerdir. Bizde bunu istediğiniz yere aktarabilirsiniz ama devam ederseniz tekraren ifade ediyorum ülkücü hareketle karşı karşıya gelmeniz mukadderdir, dedim."

- MHP İLE İLİŞKİSİNİ BİLDİĞİMİZ TANIDIĞIMIZ KİM VARSA İLİŞKİSİNİ KESERİZ-

Bu görüşmeden 1,5-2 ay sonra MHP'de fitne ve fesadın yaygınlaşmaya başladığını bazı isimlerin araç olarak kullanıldığını ifade eden Bahçeli, özellikle Anadolu'da şahsına yönelik, "MNH Genel Baykanı dinsizdir, namaz kılmayı bilmez, MHP Genel Başkanı şudur, budur, sonuç değişmelidir" gibi yorumların yapıldığını anlattı. Bu değerlendirmelerin 2009 yılının Ekim ayında başladığını anlatan Bahçeli, "Allaha çok şükür bu ne dönüşümü bu manada algılamışız ne değişimi bu manada ne de oyunun içerisine düşmüşüzdür" dedi. FETÖ'dün sızdığı devlet kurumlarının genişliğine dikkat çeken Bahçeli, "Bir de siyasi alanda olduğu ifade edilmektedir. Herkesin sorduğu soru şudur, toplumu oluşturan her alanda var olanlar acaba siyasette de var mıdır? Eğer vardır deniyor ise bugün FETÖ ile mücadele edenler siyasi alanı da gözden geçirmeleri lazım. Eğer böyle bir gözden geçirme içerisinde MHP ile ilişkisini bildiğimiz tanıdığımız kim varsa ilişkisini keseriz. MHP ile birlikte yol alması söz konusu olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

-GELECEĞİ OKUMAMIZI İSTİYORSUNU-

FETÖ'nün siyasi ayağı ile mücadele kapsamında iktidarın hükümetten düşme riskinin doğurması durumunda MHP'nin milli mutabakat anlayışını hukuken yansıtıp yansıtmayacağının sorulması üzerine Devlet Bahçeli, "Geleceği okumamızı istiyorsunuz. Geleceği bu yönlü okuyacak kadar da bilgiye sahip değiliz" dedi. FETÖ'nun siyasi ayağı ile mücadelede verilerin ne olduğunun henüz bilinmediğini ifade eden Bahçeli, iktidarın siyasi alanda neyin ne kadar olduğu konusunu kamuoyu ile paylaşması durumunda yorum yapabileceğini belirtti.

-HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ KANLA, CANLA VERİRİZ EVVEL ALLAH-

Bahçeli, milli mutabakat hükümeti konusundaki düşüncelerinin ve terörle mücadelede yapılacak fedakarlıklarını içeriğinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

"316 milletvekili ile Mecliste çok geniş bir desteğe sahip olan bir hükümet var. Bunun üzerine hangi milli mutabakatı kuracaksınız, kiminle kuracaksınız? PKK'nın uzantıları ile milli mutabakat olur mu veya FETÖ'nün kalıntıları ile milli mutabakat olur mu?0 Bunları görmek ve anlamak lazımdır. Her türlü fedakârlığa da hazırız tabi, fedakarlık hangi noktada bize neyi düşünüyorsa ona hazırız anlamı taşır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sahipsiz değildir. Türkiye'nin bölünmesine, parçalanmasına müsaade edilmeyecektir. Edenler olursa onları da karşımıza alır var olan gücümüzle milliyetçi ülkücü hareket olarak her türlü mücadeleyi kanla, canla veririz evvel Allah."

-BİLGİLERİNE BAŞVURULMALI-

Yeni bir darbe girişimine yönelik iddiaların anımsatılması üzerine ise MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bu bilgiye sahip olup basınla paylaşan arkadaşlar her kimlerse, içlerinde siyasetçiler, köşe yazarları, basın mensupları ve stratejist uzmanlar var. Televizyonlarda her gün görünen insanlar var. Ama bu ülkenin de başsavcıları var. Bu tür bir müdahaleyi ikinci defa olacağını söyleyen insanlara başvurup sahip oldukları bilgileri sormaları ve gerekli tedbirleri almak için de hükümeti uyarmaları lazımdır" dedi. (YE/HND)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.