Bakan Berat Albayrak: Yıl Sonu Hedeflerimizi Neredeyse Tutturduk

Bakan Berat Albayrak: Yıl Sonu Hedeflerimizi Neredeyse Tutturduk
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TRT Haber'de ekonomi gündemine dair kritik açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TRT Haber'de ekonomi gündemine dair kritik açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıl sonu itibari ile hedeflerimizi tutturduk. Eylül ayında ortaya koyduğumuz hedef tutuyor." dedi.

Berat Albayrak'ın açıklamalarından satır başları söyle:

YIL SONU İTİBARİYLE HEDEFLERİMİZİ TUTTURDUK

"Türkiye yeni sisteme geçti. Bu Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile koordineli yapıya kavuştu. Kasım ayı enflasyonu açıklandığında da ifade ettiğim gibi 24 Haziran'da ekonomi güçlü bir sisteme kavuştu. Hedefimiz yıl sonu hedefini tutturmaktı. Yıl sonu itibari ile hedeflerimizi tutturduk. Eylül ayında ortaya koyduğumuz hedef tutuyor.

SEÇİM EKONOMİSİ OLSAYDI HEDEFE ULAŞAMAZDIK

Devlet olarak verdiğimiz desteği 3 ay daha sürdüreceğiz. Eğer bir seçim ekonomisi uygulansaydı, 2018 yıl sonu itibarıyla bütçe dengesinde koyduğumuz hedefi başaramazdık. 2019 bütçesinde biz çok daha güçlü bir performans sergileyeceğiz.

"MIŞ" GİBİ YAPANLARI PROGRAMA ALMAYACAĞIZ

Gıdada fiyat indirimlerinin çok ciddi yansıdığını söyleyemeyiz, "mış" gibi yapanları programa almayacağız. İndirim yapan sektörlerin cirolarında yükseliş oldu; firma ve sektör bazında indirimi iyi yansıtanlar olduğu gibi az yansıtanlar da oldu.

EKONOMİNİN ÇARKLARININ DURMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Piyasaların boğulmasına izin vermeyeceğiz. İki ayağımız iki pedalda, öyle bir şekilde gideceğiz ki kimse arabanın durdurulmasını beklemesin. Merkez Bankası kendi çerçevesinde gereken adımları atıyor, atacaktır, biz bu konuda taraf değiliz. Ekonominin çarklarının durmasına izin vermeyeceğiz, kimse frenin köklenip arabanın durdurulmasını beklemesin.

ASYA'DA YAŞANAN OLUMSUZ SEYİR DALGALANMAYA NEDEN OLDU

Asya piyasalarında yaşanan olumsuz seyir ve Apple'ın açıklamasıyla dolarda bir dalgalanma oldu. Bu durum gelişmekte olan piyasalarda dalgalanmaya neden oldu.

KOBİ VE ESNAFA YÖNELİK BİR PAKET AÇIKLAYACAĞIZ

Tahvil ihracıyla 1,1 milyar liralık döviz ve 6,5 tonluk altın yastık altından çıktı. Bu ay içinde KOBİ'ler ve esnafa yönelik güzel bir paket açıklayacağız. Bu önemli paketi bir hafta 10 gün içinde açıklayacağız. Sermaye piyasalarını, para piyasalarını, alternatif piyasaları büyütmemiz lazım.

ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR PERFORMANS SERGİLEYECEĞİZ

2019 bütçesinde, hem harcama tarafında hem gider tarafında hem de gelir tarafında çok daha güçlü bir performans sergileyeceğiz. 2019'da, 2020 ve 2021'e temel oluşturması noktasında, güçlü bir şekilde, aynı ciddi duruş ve kararlılıkla yola devam edeceğiz. İhracatta rekoru yakalayacağız. İhracatın büyümeye katkısı 4. çeyrekte daha iyi olacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.