Bakan Fatma Sarı: "Cizre Ve Silopi’de Kentsel Dönüşüm Projesini Başlatacağız"

Bakan Fatma Sarı: "Cizre Ve Silopi’de Kentsel Dönüşüm Projesini Başlatacağız"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Cizre ve Silopi'de kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Cizre ve Silopi'de kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını söyledi. Cizre'de 2 bin 700 ağır hasarlı veya yıkılmış bina tespit edildiğini belirten Sarı, "Biz bu alanlarda kısa zamanda kentsel dönüşüm projelerini başlatacağız. Vatandaşlarımıza aynen burada olduğu gibi uzlaşmayla çok daha nitelikli, kaliteli, emniyetli konut sağlayacağız. Bu vesileyle vatandaşlarımızın yaşam kalitesini daha da yükselteceğiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Esenler Havaalanı Mahallesinde Kentsel Dönüşüm alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İşçilerle yemek yiyen Sarı, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'dan Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, daha sonra Cizre ve Silopi'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Türkiye'nin her yerinde bu projelere ihtiyaç olduğunu anlatan Sarı, "Belki yoğunluk anlamında bu kadar çok yoğunluk olmayabilir. Kat anlamında biraz daha yatay yapılaşmanın önü açılabilir ki her fırsatta dile getiriyoruz. Bu yerine ve durumuna göre belirlenecek bir sistemdir" dedi.

"SİLOPİ'DE YIKIM İŞLEMİNE BAŞLADIK"

Cizre ve Silopi'de çalışmaları başlattıklarını ifade eden Sarı, "İstanbul'da fotoğrafla belgelenmiş olan bu yapılaşma maalesef Silopi'de de, Cizre'de de aynı şekilde. Silopi ve Cizre'de buradaki kötü yapılaşmaların, altyapısı bozuk yaşam alanlarının yenilenmesi için bir çalışma başlattık. Silopi'deki çalışmaları biliyorsunuz tamamladık. Yıkım işlemlerine başladık. Aynı zamanda alt yapı işlemleri için de İller Bankasının verdiği bir destek var" diye konuştu.

"CİZRE'DE 2 BİN 700 AĞIR HASARLI VE YIKILMIŞ BİNA TESPİT EDİLDİ"

Bakan Fatma Güldemet Sarı, Cizre'de çalışmaların tamamlandığını ifade ederek şunları söyledi: "Ekiplerimiz, yaklaşık 150 kişi, 20-21 günlük bir zaman diliminde sahada çalışmalarda bulundu. 20 bin 161 bağımsız bölüm, konut ve iş yeri dahil olmak üzere yapılan çalışmalarda yaklaşık 2 bin 700 ağır hasarlı veya yıkılmış bina tespit edildi. Biz bu alanlarda kısa zamanda kentsel dönüşüm projelerini başlatacağız. Vatandaşlarımıza aynen burada olduğu gibi uzlaşmayla çok daha nitelikli, kaliteli, emniyetli konutlar sağlayacağız. Bu vesileyle vatandaşlarımızın yaşam kalitesini daha da yükselteceğiz. Buradaki yapılaşma İstanbul'daki yapılaşmadan belki daha farklı olacak. Yöresel özelliklerden ortaya çıkacak. Yaşam alanlarındaki ihtiyaçlardan ortaya çıkacak. Biz burada gösterdiğimiz hassasiyeti orada da göstereceğiz."

Bölgeye açtıkları irtibat ofislerinde yetkililerin vatandaşlarla çalışmaları birebir anlattığını vurgulayan Sarı, "Silopi'de çalışmalarımız devam ediyor. İrtibat ofisi açmıştık, Cizre'ye de irtibat ofisi açacağız. Kentsel dönüşüm projelerinin kapsamını, ne amaçla yapıldığını, vatandaşlarımıza ne gibi avantaj sağladığını orada da birebir yetkili arkadaşlarımız anlatacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.