Başakşehir'den Bir Kritik 3 Puan Daha!

Başakşehir'den Bir Kritik 3 Puan Daha!
Süper Lig'in 24.
Süper Lig'in 24. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor ile Medipol Başakşehir, Yeni Malatya Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Medipol Başakşehir, Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet aldı ve puan kaybı yaşamadan liderliğini devam ettirdi.

Üst üste 3. galibiyetini alan Medipol Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri 44. dakikada penaltıdan Emre Belözoğlu ve 57. dakikada Edin Visca attı.

Süper Lig'de 10 maçtır kaybetmeyen Medipol Başakşehir, puanını 54'e yükselterek liderliğini sürdürdü. 6 maçtır kazanamayan Evkur Yeni Malatyaspor ise 34 puanla 6. sırada kaldı.

Süper Lig'in 25. haftasında Medipol Başakşehir, sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek. Evkur Yeni Malatyaspor ise Sivasspor deplasmanına gidecek.

SÜPER LİG'DE SON PUAN DURUMU

1 - Başakşehir (54)
2 - Galatasaray (45) (-1)
3 - Beşiktaş (41)
4 - Trabzonspor (36) (-1)
5 - Konyaspor (35)
6 - Yeni Malatyaspor (34)



TARTIŞMA YARATAN PENALTI

Karşılaşmanın 43. dakikasında Arda Turan, ceza sahası içinde yerde kaldı ve hakem Fırat Aydınus, beyaz noktayı gösterdi. Yeni Malatyaspor futbolcuları, yoğun bir şekilde itiraz ederken Aydınus, VAR hakemleri ile görüştü ve kararını değiştirmedi. Fırat Aydınus'un pozisyonu VAR monitörlerinden izlememesi de dikkat çekti. Penaltıda topun başına geçen Emre Belözoğlu, attığı golle takımını öne geçirdi.

VISCA'NIN GOLÜ, VAR'DAN İPTAL EDİLDİ

Maçın 78. dakikasında Edin Visca, kendisinin 2, takımının 3. golünü attı. Ancak golden sonra Fırat Aydınus, VAR hakemlerinden aldığı uyarının ardından ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR

İLK YARI

14. dakikada ceza sahasının dışında sol çaprazdan Emre Belözoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta, altıpas içinde Arda Turan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ertaç'ta kaldı.

18. dakikada Aleksic'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Donald'ın vuruşunda, topu kaleci Mert kontrol etti.

29. dakikada soldan Aleksic'in kullandığı serbest vuruşta altıpas önünde topa yükselen Murat Akça'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

30. dakikada Visca'nın ceza alanında sağ çaprazdan yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ertaç'ta kaldı.

44. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. 41. dakikada Yeni Malatyaspor ceza alanında Bülent Cevahir ile Arda Turan arasındaki mücadelede, hakem Fırat Aydınus Arda'ya faul yapıldığı kararıyla penaltı noktasını gösterdi. 44. dakikada penaltıyı kullanan Emre Belözoğlu, kaleci Ertaç'ın sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı Medipol Başakşehir'in 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

Detaylar birazdan...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.