Başbakan, Karslı Kadınların Başarı Hikayesini Anlattı: Eşim Ve Ben Müthiş Etkilendik

Başbakan, Karslı Kadınların Başarı Hikayesini Anlattı: Eşim Ve Ben Müthiş Etkilendik
Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü Programı'nda konuştu. KOCA KÖYÜN KADERİNİ DEĞİŞTİREN KADINLARI ANLATTI Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı programda 18 Mart Ka.

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü Programı'nda konuştu.

KOCA KÖYÜN KADERİNİ DEĞİŞTİREN KADINLARI ANLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı programda 18 Mart Kadınlar Günü'yle ilgili mesajlarını paylaşan Yıldırım, kurdukları dernekle Kars merkeze bağlı Boğatepe köyünün kaderini değiştiren kadınların başarı hikayesini anlattı.

İşte Yıldırım'ın konuşmasındaki ilgili kısım;

"Bu sabah Kars'ın merkeze bağlı bir köyünden Boğatepe köyünden bir grup misafirimiz vardı. Bu köy 93 harbinde Ruslar tarafından işgal edilmiş, 1918'de tekrar Rusların işgali sona erince orada yerleşen insanlar var.

"KÖYDE PEYNİR ÜRETİYORLAR"

Bunların özelliği bu köyde müthiş bir çalışma var. Bu çalışmayı da kurdukları bir dernekle yapıyorlar. Bu derneğin başkanı Zümran Ömür diye bir hanımefendi. Dernekte 45 kadın, 15 erkek üye var. Ve köyde peynir üretiyorlar.

"GÖÇ VEREN KÖY, GÖÇ ALMAYA BAŞLAMIŞ"

Köydeki kadınlar Fransızca öğrenmiş ve köye her yıl 10 binlerce yabancı turist geliyor. Göç veren köy, tersine göç almaya başlamış. Organik sabun üretimi başlamış ve köydeki 650 tür endemik bitkiyi fark etmişler ve bu bitkilerden tıp alanında ürünler yapıyorlar.

"DİNLEDİĞİMİZDE ÇOK ETKİLENDİK"

Hakikaten bu sabah Semiha hanımla dinlediğimizde müthiş etkilendik, heyecanlandık. 'Şehre gelmeyi düşünmüyor musunuz?' dedik, 'düşünmüyoruz' dediler. 'Hiçbir şeyin kimyasallaşmasına izin vermedik' diyorlar. Bu bilinç çok önemli."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.