Başbakan Yıldırım, Abd Ve Rusya'yı Uyardı: İşleri Karmaşık Hale Getirmeyin

Başbakan Yıldırım, Abd Ve Rusya'yı Uyardı: İşleri Karmaşık Hale Getirmeyin
Başbakan Binali Yıldırım, Cuma Namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma Namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD ile Rusya arasında süren Suriye restleşmesine değinen Yıldırım şunları söyledi:

"KİMYASAL SALDIRI BİR ALÇAKLIKTIR"

ABD ve Rusya arasında sosyal medyada bir atışmadır gidiyor. Bölge zaten uzun yıllardır iç savaş ve göçlerle büyük bir bedel ödedi. İşleri daha karmaşık hallere sokacak hallerden kaçınılmasını dostlarımızdan istiyoruz. Kimyasal silah kullanımı, masum çocukları katletmenin affedilecek bir tarafı yoktur. Bu bir alçaklıktır. Bunu yapanlar bedelini ödemelidir. Ama bunları yaparken bölgede bugüne kadar Türkiye, Rusya ve İran'ın ön ayak olduğu kalıcı barışa zarar verecek çapta girişimlerden uzak durulmalıdır. Türkiye olarak müttefiklerimize tavsiyemiz budur.

OHAL KARARI SALI GÜNÜ ALINACAK

Yıldırım yeniden uzatılması gündemde olan OHAL ile ilgili olarak "Salı günü Cumhurbaşkanımızın önce Milli Güvenlik Kurulu toplantısı olacak. OHAL konusu orada değerlendirilecek" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN GÜNDEM OLUŞTURMA ÇABASI"

Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim güvenliği ile ilgili çıkışına ise şu yanıtı verdi: Seçim güvenliği konusunda ülkemizde herhangi bir zaafiyet yok. Geçmişte özellikle, 7 Haziran seçimlerinde maalesef Doğu'da seçim güvenliği sıkıntıları yaşandı. Türkiye şu an bu konuda ciddi bir sıkıntı yaşamıyor. Seçimler şeffaf bir biçimde yapılıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun gündem oluşturma çabalarının bir kıymeti yoktur.

Rusya, ABD'yi Uyardı: Suriye'de Maceraya KalkışmayınRusya, ABD'yi Uyardı: Suriye'de Maceraya Kalkışmayın CNBC Açıkladı: ABD, Suriye'de 2'si Hava Üssü 8 Hedefi VuracakCNBC Açıkladı: ABD, Suriye'de 2'si Hava Üssü 8 Hedefi Vuracak Rusya, Rusya, "Suriye'yi Hemen de Vurabiliriz, Vurmayabiliriz de" Diyen Trump'la Kafa Buldu Trump'ın Bakanından Skandal 3'lü Zirve ve Afrin Yorumu: Suriye'yi Paylaşmak İçin OrdaydılarTrump'ın Bakanından Skandal 3'lü Zirve ve Afrin Yorumu: Suriye'yi Paylaşmak İçin Ordaydılar Savaş Çanları Çalarken Rusya ve ABD Temsilcilerinin Samimi Sohbeti Dikkat ÇektiSavaş Çanları Çalarken Rusya ve ABD Temsilcilerinin Samimi Sohbeti Dikkat Çekti İsrail'den İran'a Tehdit: Olası Bir Saldırıda Esad'ı Ortadan Kaldırırızİsrail'den İran'a Tehdit: Olası Bir Saldırıda Esad'ı Ortadan Kaldırırız Trump'ın Yeni Bakanı Pompeo: Başkan, İzin Almadan Suriye'ye SaldırabilirTrump'ın Yeni Bakanı Pompeo: Başkan, İzin Almadan Suriye'ye Saldırabilir Beyaz Saray: Suriye Konusunda Kesin Bir Karar AlamadıkBeyaz Saray: Suriye Konusunda Kesin Bir Karar Alamadık Trump Kurmaylarını Topluyor: Kararımız YakındaTrump Kurmaylarını Topluyor: Kararımız Yakında ABD'den Kritik Suriye Çıkışı: Savaşı Cenevre Süreciyle BitireceğizABD'den Kritik Suriye Çıkışı: Savaşı Cenevre Süreciyle Bitireceğiz Rusya Doğruladı: Savaş Gemileri Askeri Üssü Terk EttiRusya Doğruladı: Savaş Gemileri Askeri Üssü Terk Etti Rusya Devlet Televizyonu Halkı Uyardı: Nükleer Saldırıya Karşı Dikkatli OlunRusya Devlet Televizyonu Halkı Uyardı: Nükleer Saldırıya Karşı Dikkatli Olun Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Suriye'yi GörüştüCumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Suriye'yi Görüştü Suriye'ye Operasyon Sinyali Veren Trump'tan Yeni Tweet: Hemen de Vurabiliriz, Vurmayabiliriz deSuriye'ye Operasyon Sinyali Veren Trump'tan Yeni Tweet: Hemen de Vurabiliriz, Vurmayabiliriz de Katliamın Ardından İran'ı Yanına Alan Esad'ın Son Fotoğrafı Ortaya ÇıktıKatliamın Ardından İran'ı Yanına Alan Esad'ın Son Fotoğrafı Ortaya Çıktı Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Zamanı Geldiğinde Suriye'yi Vurma Kararını AlacağızFransa Cumhurbaşkanı Macron: Zamanı Geldiğinde Suriye'yi Vurma Kararını Alacağız İtalya Suriye İçin Kararını Verdi: Saldırılara Katılmayacağızİtalya Suriye İçin Kararını Verdi: Saldırılara Katılmayacağız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.