Başbakan’dan ’Yeni Anayasa’ Açıklaması

Başbakan’dan ’Yeni Anayasa’ Açıklaması
"BİZ ŞAH DEDİK VE MAT OLDULAR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa konusunda yaptıkları hazırlıklara ilişkin, "Siyasi partilerin de tutumunu gözeterek Mayıs ya da Haziran aylarında bizim anayasa teklifimizi Genel Kurul'un gündemine getireceğiz. En geç Haziran ayında anayasa önerimizi meclisimize sunmuş olacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde 107'ncisi düzenlenen genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. Davutoğlu, bugün bu ülkenin birliğine, dirliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, "Allah birliğimiz, beraberliğimiz bozmasın. Allah'ın izniyle bu millet birbirine kenetlenecek. Vatandaşlarımızdan ricam asla güçsüzlüğe düşmemeleri, paniğe kapılmamalarıdır. Biz defalarca sınanmış büyük bir milletiz. Bugüne kadar ki pusuları nasıl püskürttüysek, Allah'ın izniyle bu şer odaklarını en kısa zamanda püskürteceğiz" ifadelerini kullandı.

"Herkes şunu bilsin ki bu geldiğimiz noktadan bizi döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecek" diyen Davutoğlu, "Başka güçlerin himayesine girenler, manda yönetimi isteyenler, bağımsız ve müstakil olabileceğimize inanamayanlar, taşeron örgütten, şiddet ve nefret başka bir şey üretemeyenlerin hendekleri, çukurları, pusuları, tuzakları Türkiye'yi dize getiremeyecek. Türkiye, bütün vatandaşlarıyla bütünleşen istikrar adası olmaya devam edecek. Çukur kazarak, pusu kurarak, canlı bombaları patlatarak Türkiye'yi çökertmek isteyenler bilsinler ki Türkiye tökezlemez" şeklinde konuştu.

PARTİLİLER AYAKTA ALKIŞLADI

"Türkiye'nin demokrasiyle, hukukla güçlenmesini engelleyemeyecekler" diyen Davutoğlu, "Bunu yapamayacaklar, buna muktedir olamayacaklar çünkü Türkiye'yi bütünüyle kucaklayan AK Parti kadroları var. Başaramayacaklar çünkü vatandaşlarının arasında her türlü ayrımı reddederek, Türkiye'nin gücünü toplayan, emperyalist tuzaklara karşı davasından vazgeçmeyen AK Partili gönül neferleri var. Başaramayacaklar, çünkü dün her birinin gözünde dava aşkı gördüğüm AK Parti gençliği var. Başaramayacaklar, çünkü geldikleri illerden Ankara'ya merhameti, şefkati taşıyan AK Partili kadrolar var. Başaramayacaklar, çünkü dua eden amcalar, dedeler, yetimler var. Başaramayacaklar, çünkü siz varsınız" şeklindeki ifadeleri partililer tarafından ayakta alkışlandı.

Nevruzun, baharın başlangıcı olarak kutlanan güzel bir gün olduğunu anlatan Davutoğlu, "Baharla birlikte bütün kainat tekrar dirilir. O dirilişi kutladık biz her Nevruz'da ama birileri bu nevruzu bahane ederek kendi kirli siyasetiyle gövde gösterisi yapmak istedi. Defalarca yaptıkları sokağa çıkma çağrıları gibi Nevruz'u istismar etme çabaları da boşa çıktı. Haftalardır çağrı yaptılar, her köşe başından otobüs kaldırdılar, tehdit ettiler ama sokaklar, meydanlar onların çağrılarına ses vermedi. Kürt vatandaşlarımız bunların ikiyüzlülüklerini bir kez daha gördü. Şehirleri harap eden, camileri yakıp yıkan, otobüs bekleyen öğrencileri katleden örgütün Nevruz adı altında gövde gösterisi yapmasına izin vermedi" dedi.

"Bugün milletten Türkiye'ye hizmet için oy isteyip, seçimden sonra terör örgütünün yörüngesine giren siyasi kadrolar var" diyen Davutoğlu, "Nevruz bahanesiyle örgüt liderlerinin posterleri önünde kalaşnikoflu fotoğraflarla konuşma yapabilecek kadar kendini kaybetmiş siyasiler var. Teröristlerin taziye çadırlarını ziyaret eden, kürsülerden bu milleti tehdit etme cürreti gösterenler var ama biz onlara hadlerini bildirmeyi de biliriz. Bir canlı bomba eylem yapıyor, onlarca masum insanı katlediyor, hemen arkasından devleti ve hükümeti suçlayan propaganda dalgası geliyor. Son zamanlarda bazı siyasetçilerin dokunulmazlık zırhına bürünerek terörün sözcülüğünü yapması, teröre destek vermesi milletimizin vicdanını yaralıyor. Biz de milletimizin vicdanına tercüman olarak bu tür tutum ve davranışa sahip siyasetçilerin, yargı önüne çıkartılabilmesi, dokunulmazlıkların kaldırılması için bu konuyu gündeme getirdik" ifadelerini kullandı.

"BİZ ŞAH DEDİK VE MAT OLDULAR"

CHP ve HDP'nin fezlekeler konusundaki tutumunu eleştiren Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Biz bu oyunları bir hamleyle boşa çıkardık, onlar küçük piyonlarla uğraşırken biz şah dedik ve mat oldular. Meclis'e sevk edilen bütün fezlekeleri görüşmeyi teklif ettik. Bir, AK Parti'nin kimseden korkacak, çekinecek dosyası yoktur. İki, HDP hiçbir şekilde mağduriyet edebiyatı yapmayacaktır onlar mağdur değiller, onlar katillerle ortaklık yapan kalleşler. Üç, aynaya bakmayan Kılıçdaroğlu bütün dokunulmazlık dosyalarının AK Parti'de olduğunu zannederek kendi milletvekillerinin suçlarını örtmeye çalışıyordu. Şimdi onlara da hodri meydan dedik. Şu anda yargıya izin verelim ve milletin, yargının önüne hep beraber çıkalım. Biz hiçbir zaman korkmadık, korkmayacağız."

"Bunların tek amacı terör destekçilerini yargıdan kaçırmaktır" diyen Davutoğlu, "Terör destekçilerini yargıdan kaçırmayı izah edemeyecekleri için karşı hamlede bulunuyorlar. Bugün Demirtaş, CHP ve Kılıçdaroğlu'na gelin ittifak kuralım diye teklifte bulundu. İki gün önce de Demirtaş'ın terör karargahı Kandil'deki terörist kardeşi CHP'ye gelin AK Parti'ye karşı ittifak kuralım diye çağrıda bulunuyor. PKK'lı canlı bombanın Ankara'da sivilleri hedef alan saldırısından bir gün önce Kandil'de 10 marjinal sol örgüt bir araya gelerek Türkiye'ye karşı terör ittifakı kurmuşlardı. Şimdi de CHP'yi o terör ittifakına davet ediyorlar. Demirtaş kardeşlerin CHP'ye yaptıkları teklif, dağda kurulan ittifakın bir benzerini siyasete AK Parti'ye karşı yapmak, ittifak yapmak niyetindeler. Biz böyle ittifakları çok gördük. Bizim ittifakımız sadece milletle, onların ittifakı karşısındaki en güçlü ittifakta milletimizle yaptığımız ittifaktı. Bu tekliflerden sonra CHP'nin terör destekçileri vekilleri korumaktan başka sonuç üretmeyecek bu tür tekliflerde bulunması manidardır.

Başbakan Davutoğlu, "Eğer, CHP bu terör destekçilerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak için sunduğumuz teklifi reddederek, onları korumaktan başka bir anlam ifade etmeyen teklife yönelirse biliniz ki terör örgütlerinin Kandil'de kurduğu ittifakın benzerini CHP ve HDP de Ankara'nın gizli ve karanlık odalarında kurmuştur ve bunun için dokunulmazlık teklifimizi engellemeye tevessül etmişlerdir. CHP, eğer dokunulmazlık meselesini sulandırmaya devam ederse CHP ve HDP'nin terör ittifakı gün yüzüne çıkmış olacaktır" dedi.

Dün MYK toplantısında Grup Başkanvekillerinden (fezlekeler) ilgili bilgi aldığını anlatan Davutoğlu, "Şimdi top CHP'nin sahasında. CHP'nin, MHP'nin ne diyeceğini bekliyoruz. HDP'nin ne diyeceği zaten belli, onların dediğinin de ne bizim ne de millet nezdinde hiçbir itibarı yoktur" dedi.

BRÜKSEL'DEKİ TERÖR SALDIRILARI

Terörün Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da acımasız yüzünü gösterdiğini anlatan Davutoğlu, terörün insanlığa ve hayata düşman olduğunu ifade etti. Davutoğlu, Brüksel'deki terör saldırılarını hatırlatarak, bu saldırı dolayısıyla Belçika'ya taziyelerini iletti. Brüksel'de terör örgütünün çadır kurduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Biz, Paris'teki acıyı paylaştık, Paris'te hayatını kaybedenlerin acısını paylaşıyorum dedim ama sizlerden ve bütün Avrupalılardan çocukları, yaşlıları gençleri katleden terör örgütüne karşı dayanışma bekliyorum dedim. Oradaki bütün liderler dayanışmalarını ifade ettiler. Meselemiz Belçika hükümetiyle değil, Avrupa'yla değil, meselemiz insanlık meselesi, bunu anlatmaya çalışıyoruz. Brüksel'in de acısını paylaşıyoruz. Bizim dünyamızda hiç kimseye, bakın biz de oldu siz şöyle davrandınız, şimdi size oldu iyi oldu deme gibi bir zilleti yaşamayız. Her insanın kaybından biz hüzün duyarız, çünkü bir insanı katledenin bütün insanlığı katlettiğine inanırız" diye konuştu. Suriye politikasını da değiştirmesi gerektiğine işaret eden Davutoğlu, PYD konusunda takındıkları tutum dolayısıyla uluslararası topluma ve Batı'ya seslendi. Davutoğlu, PYD'nin en az DEAŞ kadar alçak bir örgüt olduğunu vurguladı.

"MALİYE BAKANIMIZIN YÜZÜ GÜLÜYOR"

64. hükümetin bütçesine ilişkin değerlendirmede bulunan Başbakan Davutoğlu, salonda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i görmesi üzerine, "Maliye Bakanımızın da yüzü gülüyor burada, genelde Maliye bakanları gülmez. Allah her kuruşumuzu bereketlendirsin. Allah bu her kuruşa hakkıyla sahip çıkmayı bize nasip etsin. Biz, şimdiye kadar bunun hakkını verdik, hep vermeye devam edeceğiz" dedi.

YENİ ANAYASA

Yeni anayasa konusuna değinen Davutoğlu, "CHP, her zaman olduğu gibi ipe un sererek sudan bahanelerle komisyonun dağılmasına sebep oldu. Masaya gelirlerse görüşmeye hazırız ancak siyasi partilerin Meclis Başkanımızın komisyona geri dönme konusundaki çağrılarına verdikleri cevaplar, bu konudaki umudumuzu azaltmış durumda. Biz, diğer partilerin özellikle de CHP'nin ipe un sererek milletimizin yeni anayasa umudunu kırmaya yönelik olumsuz tutumunu göz önünde bulundurarak kendi çalışmalarımızı hızlandırma kararı almış bulunuyoruz. AK Parti bünyesinde Anayasa Komisyonu kurarak, milletimizin taleplerine en iyi şekilde cevap verecek bir anayasa, muhtemel genel çerçevesini belirledik. Önümüzdeki hafta, teknik ve siyasi katılımcılardan oluşan yazım heyeti kurarak anayasa taslağımızı, daha önce sunmuş olduğumuz taslağı da gözönünde bulundurarak yazmaya başlayacağız" dedi. Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Önümüzdeki bir ay içinde bütün bu yazım çalışmalarını tamamlayıp, Nisan ayı sonunda en geç yazımların hepsini tamamlayıp, Meclis'e anayasayı sunmayı düşünüyoruz. Bu süreç sonunda en geç bir iki ay içerisinde kendi anayasa önerimizi tamamlamış olacağız. Bu çalışmalara bizzat katılacağım, çalıştaylar yapacağız, detaylı bir şekilde konuyu esas alacağız. Başkanlığı gündeme getiren kapsamlı bir anayasa değişikliği için gerekli her türlü adımı atacağız. Bu çalışmaları yaptıktan sonra, siyasi partilerin de tutumunu gözeterek Mayıs ya da Haziran aylarında bizim anayasa teklifimizi Genel Kurul'un gündemine getireceğiz. En geç Haziran ayında anayasa önerimizi meclisimize sunmuş olacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.