Başkan Erdoğan, Bm Genel Kurulu'nda Suriye Planını Açıkladı: Teröristlerden Temizleyeceğiz

Başkan Erdoğan, Bm Genel Kurulu'nda Suriye Planını Açıkladı: Teröristlerden Temizleyeceğiz
Türkiye'yi Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği Birleşmiş Milletler (BM) 73.

Türkiye'yi Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu görüşmeleri, 140'tan fazla devlet ve hükümet başkanının katılımıyla başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurulu'na hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

BM, 73 yıllık geçmişinde hiç de küçümsenemeyecek başarılar elde etmiştir. Ancak zaman içinde insanlığın barış ve refah beklentilerini karşılamaktan uzaklaştığı da bir gerçektir.

"BM ZULÜMLERE SEYİRCİ KALAN YAPIYA DÖNÜŞTÜ"

BM Güvenlik Konseyi, veto hakkına sahip 5 üyenin çıkarlarına hizmet eden, yaşanan zulümlere seyirci kalan bir yapıya bürünmüştür.

"FİLİSTİNLİLERE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Filistinlilere uygulanan zulme ses çıkartmayanların, onlara yapılan yardımları kısma gayretleri, sadece zalimlerin cesaretini artırmaktadır.

Tüm dünya arkasını dönse bile biz, mazlum Filistinlilerin yanında yer almaya, ilk kıblemiz Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne sahip çıkmaya devam edeceğiz.

(BM'de kapsamlı bir reforma gidilmesi gerektiğini belirterek) Dünya 5'ten büyüktür derken insanlığın ortak vicdanının sesi olduğumuza inanıyoruz.

"GELİR EŞİTSİZLİĞİ DÜNYA İÇİN BÜYÜK SORUN"

Bugün dünyanın en zengin 62 kişisinin mal varlığı, nüfusun yaklaşık yarısına yani 3,6 milyar insana denkse burada bir sorun var demektir. Hepimizin huzuru ve güvenliği için adaletin tesis edilmesi şart.

"BM'Yİ İNSANLIĞIN ADALET UYGULAYICISI HALİNE GETİRELİM"

Gelin bu dünyada her şeyin yerli yerine konulmasını sağlamak için BM'yi insanlığın adalet beklentisinin sözcüsü ve uygulayıcısı haline getirelim.

(Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için bugüne kadar 32 milyar dolar harcadığını belirterek) Buna karşılık dışarıdan aldığımız destek, uluslararası kuruluşlardan 600 milyon dolar, AB'den de şu ana kadar fiilen verilen tutar 1,7 milyar avro düzeyindedir

"TÜRKİYE İNSANİ YARDIMLARDA İLK SIRADA YER ALIYOR"

Türkiye, dünyanın dört bir yanında çok önemli insani kalkınma yardımları gerçekleştiriyor. Bu yıl itibariyle Türkiye, toplam kalkınma yardımlarında dünyada altıncı, insani yardımlarda ise ilk sırada yer almaktadır.

Avrupa başta olmak üzere dünyanın büyük bir mülteci akınına uğramasının önüne geçen Türkiye'ye daha fazla destek verilmesini bekliyoruz.

"HEDEFİMİZ SURİYE'Yİ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEMEK"

Suriye'de aktif bir tutum içerisindeyiz, Suriye'nin yeniden huzurlu bir yer haline gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Cerablus ve Rai bölgelerini DEAŞ'tan, Afrin bölgesini PKK-PYD-YPG terör örgütünden temizleyerek 4 bin kilometrekarelik bir alanı milyonlarca Suriyeli için güvenli ve huzurlu bir yer haline getirdik.

"İDLİB SALDIRISININ ÖNÜNE GEÇTİK"

Soçi mutabakatıyla rejimin 3,5 milyon sivilin yaşadığı İdlib Çatışmasızlık Bölgesi'ne yönelik kanlı saldırılarının önüne geçtik. Hedefimiz, Münbiç'ten başlayarak Irak sınırına kadar olan Suriye topraklarının tamamını teröristlerden temizlemektir. Buradan tüm tarafları, Suriye'de adil ve sürdürülebilir siyasi çözüm arayışlarına yapıcı bir anlayışla destek olmaya davet ediyorum. Taktik çıkarları uğruna teröristleri on binlerce TIR, binlerce kargo uçağı silahla donatanlar gelecekte bunun acısını mutlaka çekeceklerdir.

"FETÖ'YÜ ÜLKEMİZDE BÜYÜK ÖLÇÜDE TASFİYE ETTİK"

Milletimizin desteğiyle son 5 yılda yürüttüğümüz kararlı mücadele sayesinde, FETÖ'yü ülkemizde büyük ölçüde tasfiye ettik. Türkiye'nin ikazlarına kulak veren, tecrübelerinden ders alan ülkeler, birer birer bu örgütü deşifre ediyor ve topraklarından kovuyor.

"FETÖ'YE KARŞI DÜNYA DEVLETLERİNİ HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞIRIYORUM"

FETÖ'nün, Amerika'nın 27 eyaletinde, sadece charter okullar aracılığıyla devlet bütçesinden yılda aldığı para 763 milyon dolardır. Buradan tüm dünya ülkelerini, FETÖ terör örgütüne karşı dikkatli olmaya ve harekete geçmeye davet ediyorum. Bunun başı şu anda ABD'de, Pensilvanya'dadır. 400 dönümlük arazide yaşamakta, buradan dünyanın 160 ülkesine terör ihraç etmektedir.

"BUGÜN BAZI ÜLKELER KAOS ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR"

Ticari anlaşmaların keyfi bir şekilde iptal edilmesi, ekonomik yaptırımların silah gibi kullanılması karşısında hiçbirimiz sessiz kalamayız. Dünya ticaret düzeninin tek taraflı kararlarla bozulmasına engel olmak için hep birlikte çalışmalıyız. Bugün bazı ülkeler ısrarla kaos çıkarmaya çalışıyor. Merhametin, vicdanın, hukukun, hakkaniyetin, umudun kaybolduğu bir dünya düzeni kadar büyük tehlike yoktur. Biz, sorunlarımızı eşit şartlarda yürütülecek yapıcı diyalogla çözmekten yanayız. Her alanda olduğu gibi ekonomi konusunda da sorumlu hareket edilmesini bekliyoruz.

"BM GENÇLİK KURULUŞU'NUN MERKEZİNİN İSTANBUL OLMASINI TEKLİF EDİYORUZ"

Türkiye olarak, BM Gençlik Kuruluşu'nun bir an önce tesis edilmesini, merkezinin de İstanbul olmasını teklif ediyoruz.

AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı'nın Devamı İçin Anlaşma SağladıAK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı'nın Devamı İçin Anlaşma Sağladı Başkan Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda, ABD ve BM'ye Sert Mesajlar VerdiBaşkan Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda, ABD ve BM'ye Sert Mesajlar Verdi İşte Başkan Erdoğan'ın Değindiği BM'nin Görmezden Geldiği 5 Katliam!İşte Başkan Erdoğan'ın Değindiği BM'nin Görmezden Geldiği 5 Katliam! Başkan Erdoğan, BM Genel Kurulunda ABD Başkanı Trump ile GörüştüBaşkan Erdoğan, BM Genel Kurulunda ABD Başkanı Trump ile Görüştü Başkan Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda Tüm Dünyaya FETÖ UyarısıBaşkan Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda Tüm Dünyaya FETÖ Uyarısı Trump, Trump, "Ben Geldiğimden Beri ABD Büyük Gelişme Kaydetti" Dedi, BM Genel Kurulu Kahkahaya Boğuldu Başkan Erdoğan, Trump'ın Konuşma Yaptığı Sırada BM Salonundan Ayrıldı Mı?Başkan Erdoğan, Trump'ın Konuşma Yaptığı Sırada BM Salonundan Ayrıldı Mı? BM Genel Kurulu'nun 4. Kadın Kurul Başkanı: Maria Fernanda EspinosaBM Genel Kurulu'nun 4. Kadın Kurul Başkanı: Maria Fernanda Espinosa ABD Başkanı Trump, ABD'nin BM İnsan Hakları Konseyinden Çekildiğini AçıkladıABD Başkanı Trump, ABD'nin BM İnsan Hakları Konseyinden Çekildiğini Açıkladı Başkan Erdoğan'dan BM'ye Gençlik Kuruluşu Önerisi: Merkezin İstanbul Olmasını Teklif EdiyoruzBaşkan Erdoğan'dan BM'ye Gençlik Kuruluşu Önerisi: Merkezin İstanbul Olmasını Teklif Ediyoruz Başkan Erdoğan, ABD'de BM Genel Sekreteri Guterres ile Bir Araya GeldiBaşkan Erdoğan, ABD'de BM Genel Sekreteri Guterres ile Bir Araya Geldi Trafiğe Takılan ABD Başkanı Trump, BM'deki Konuşma Sırasını KaçırdıTrafiğe Takılan ABD Başkanı Trump, BM'deki Konuşma Sırasını Kaçırdı Başkan Erdoğan: Ekonomik Yaptırımlar Silah Gibi KullanılamazBaşkan Erdoğan: Ekonomik Yaptırımlar Silah Gibi Kullanılamaz Başkan Erdoğan'dan BM Genel Kurulu Sonrası 'Dünya 5'ten Büyüktür' PaylaşımıBaşkan Erdoğan'dan BM Genel Kurulu Sonrası 'Dünya 5'ten Büyüktür' Paylaşımı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.