BBP Lideri Destici İsrail'de Gözaltında

BBP Lideri Destici İsrail'de Gözaltında
Mescid-i Aksa'ya ziyarete giden BBP lideri Destici ve heyeti İsrail'de göz altına alındı.

Mescid-i Aksaya ziyarete giden BBP lideri Mustafa Destici ve heyeti İsrail polisi tarafından hava alanında göz altına alındı. Dış işleri bakanlığının devreye girmesi bekleniyor.

Parti kaynaklarından alınan bilgi, BBP lideri Destici ve eşiyle birlikte Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu ve Genel Sekreter Üzeyir Tunç, Tel Aviv'deki havaalanında Türkiye saati ile 07.30'da gözaltına alındı. Uçağa binerken gözaltına alınan heyetin gözaltı gerekçesi hakkında bilgi verilmezken genel başkan yardımcısının 1,5 saattir sorguda olduğu bildirildi. Parti yetkililerinden edinilen bilgiye göre, heyetteki isimlerin İsrail polisi tarafından gözaltında ifadelerinin alındığı öğrenildi.

 

BBP Genel Başkan Destici ve beraberindeki heyetin 4 gün önce Miraç Kandili nedeni ile Kudüs'e gittiği ve Mescid-i Aksa'da ziyaretlerde bulunduğu bildirildi.

Konu ile ilgili BBP Twitter hesabından gönderilen tweette ''İsrail polisi havaalanında Genel Başkan Yardımcınız İlker KAYALIOĞLU ve partililerimizi bir buçuk saat sorguya aldı.Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici: Arkadaşlarım gelmeden pasaport kontrolüne gitmem uçağa binmem dedi'' ifadelerine yer verildi.

GAZZE'YE ZİYARETİ İÇİN  Mİ GÖZALTINA ALINDI?

Parti yetkililerinden edinilen bilgiye göre; İsrail, Gazze'ye gidenlere Kudüs'e giriş ve çıkışlarda genelde sıkıntı çıkarıyor. Mustafa Destici'nin de 3 yıl önce Gazze'ye giriş yaptığı bu sebeple gözaltına alındığı düşünülüyor.

BBP lideri Destici dün akşam, "Mescid-i Aksa'da bir cenaze bir de nikah merasimine katılımda bulunduk. Yafa'da Osmanlı topları ve ecdad eseri Mahmudiye Camisi" diye tweet atmıştı.
 

BBP'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

BBP Twitter hesabından gönderilen tweette ''İsrail polisi havaalanında Genel Başkan Yardımcınız İlker KAYALIOĞLU ve partililerimizi bir buçuk saat sorguya aldı.Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici: Arkadaşlarım gelmeden pasaport kontrolüne gitmem uçağa binmem dedi'' ifadelerine yer verildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.