Beşir Atalay Kılıçdaroğlu’na Cevap Verdi

Beşir Atalay Kılıçdaroğlu’na Cevap Verdi
AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkçe'yi anlamaktan aciz olduğunu söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, "Türkçe'yi anlamaktan aciz bir genel başkan CHP için de ülkemiz ve demokrasimiz için de acı bir talihsizliktir" dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da yaptığı ve "devleti geçmişteki yanlışlarıyla hesaplaştırdık, yüzleştirdik" şeklindeki açıklamasının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından çarpıtıldığını belirterek, "Türkçe'yi anlamaktan aciz genel başkan CHP için de ülkemiz ve demokrasimiz için de acı bir talihsizliktir" ifadelerini kullandı.

6 Haziran 2014'te Diyarbakır Çözüm Süreci Çalıştayı'ndan Atalay'ın basına yansıyan sözleri şöyle:

"Biz aslında devleti, kurumları kendisiyle hesaplaştırdık. Geçmişiyle, geçmişte yaptıklarıyla yüzleştirdik. Yapılan haksızlıklar, yanlışlıklar, zulümler, yasaklar, korkular, tabular, endişeler, faili meçhuller, bütün olumsuzlukları tekrar gözler önüne serdik."

Öte yandan Kılıçdaroğlu ise dünkü konuşmasında Atalay için şu ifadeleri kullanmıştı:

"6 Haziran 2014 tarihinde Beşir Atalay Van'da konuşuyor. Diyor ki, "Biz aslında Türkiye Cumhuriyeti Devletini kendisiyle hesaplaştırdık." "Kendisiyle" kimi kastediyor, biliyor musunuz? Abdullah Öcalan'ı kastediyor. Türkiye Cumhuriyeti devletini kendisiyle hesaplaştırdık. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve bana şu sorunun cevabını verin. Siz kim oluyorsunuz da koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni bir terör örgütünün lideriyle hesaplaştırıyorsunuz?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.