Beştepe'den Cami Kapatma Kararı Alan Avusturya'ya İlk Tepki: Irkçı Dalganın Sonucudur

Beştepe'den Cami Kapatma Kararı Alan Avusturya'ya İlk Tepki: Irkçı Dalganın Sonucudur
Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avusturya'nın 7 camiyi kapatma kararı ile amacın Müslüman toplulukları ötekileştirerek siyasi kazanım elde etmek olduğunu belirtti. 7 CAMİNİN KAPATILACAĞINI İMAMLARIN SINIR DIŞI EDİLECEĞİNİ DUYURMUŞTU Avusturya'nın muhafazakâr hük

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avusturya'nın 7 camiyi kapatma kararı ile amacın Müslüman toplulukları ötekileştirerek siyasi kazanım elde etmek olduğunu belirtti.

7 CAMİNİN KAPATILACAĞINI İMAMLARIN SINIR DIŞI EDİLECEĞİNİ DUYURMUŞTU

Avusturya'nın muhafazakâr hükümeti, dış finansman alarak ülkede faaliyet gösteren imamların sınır dışı edileceğini, yedi caminin de kapatılacağını duyurmuştu.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Kalın şu mesajları paylaştı:

BEŞTEPE'DEN İLK TEPKİ: AMAÇ SİYASİ KAZANIM

"Avusturya'nın sudan bahanelerle yedi camiyi kapatması ve imamları sınır dışı etmesi, bu ülkedeki İslam karşıtı ırkçı ve ayrımcı popülist dalganın sonuçlarından biridir. Amaç, Müslüman toplulukları ötekileştirerek siyasi kazanım elde etmektir.

"IRKÇILIĞIN NORMALLEŞTİRİLMESİDİR"

Avusturya hükümetinin ideolojik tutumu evrensel hukuk normlarına, toplumsal uyum politikalarına, azınlık hukukuna ve bir arada yaşama ahlakına aykırıdır. İslam karşıtlığının ve ırkçılığın bu şekilde normalleştirilmesi ve sıradanlaştırılması kesin olarak reddedilmelidir."

7 Camiyi Kapatma Kararı Alan Avusturya, İmamlarını da Sınır Dışı Edecek7 Camiyi Kapatma Kararı Alan Avusturya, İmamlarını da Sınır Dışı Edecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.