Bir Zamanların Bataklığı Olan Haliç'te Yüzen Yunuslar, Vatandaşları Kendilerine Hayran Bıraktı

Bir Zamanların Bataklığı Olan Haliç'te Yüzen Yunuslar, Vatandaşları Kendilerine Hayran Bıraktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde başlattığı "Haliç Çevre Koruma Projesi" sayesinde İstanbul'un lağım çukuru olarak atfedilen, kokusu yüzünden insanların yanına dahi yaklaşamadığı "Altın Boynuz" yapılan hummalu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde başlattığı "Haliç Çevre Koruma Projesi" sayesinde İstanbul'un lağım çukuru olarak atfedilen, kokusu yüzünden insanların yanına dahi yaklaşamadığı "Altın Boynuz" yapılan hummalu çalışmaların ardından büyük oranda temizlendi.

HALİÇ'TE YÜZEN YUNUSLAR VATANDAŞLARDAN BÜYÜK İLGİ TOPLADI

İstanbullular, geçmişte olduğu gibi şimdilerde de Galata ve Unkapanı köprüleri başta olmak üzere Haliç'in değişik noktalarından oltayla balık avlamanın keyfini yaşıyor. Balık avlayan vatandaşlar, son olarak yunusların da Haliç'in sularında yüzdüğüne tanık oldu. Yunuslar vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

"HALİÇ ŞİMDİ 48 ÇEŞİT BALIK TÜRÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR"

Konu ile ilgili Twitter'dan açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yabancı uzmanlar "Haliç artık kullanılamaz, en iyisi tamamen doldurulup değerlendirilmelidir" raporunu vermişti. Atık sulardan bataklık haline gelmiş Haliç'i yeniden altın boynuza dönüştürdük. Haliç şimdi 48 çeşit balık türüne ev sahipliği yapıyor. İşte çevrecilik budur..." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.